La Mona de Pasqua de xocolata Pa de Pessic: Ingredients, 5 ous mintjans “M”, o 4 ous grans “L” 150 g de farina 175 g de sucre 1 culleradeta de llevat en pols (jo he posat Royal) Un pessic de sal La pell d’una llimona ratllada 3 cullerades de cacao en pols (jo he posat Valor) Cuinem, Partim d’un motlle de 23 cm. Folrem la base i les parets. Nosaltres farem una recepta sense oli i sense mantega a dins, ja què com el farcirem amb melmelada i li posarem vi dolç. Ja el saboritzarem. Encenem el forn a 180º, forn estàtic, és a dir, a dalt i a baix. 1.- En un bol muntem les clares a punt de neu amb la meitad del sucre i un pessic de sal. Ha de fer puntes i no s’ha de tombar del bol. 2.- En un segon bol més gran blanquegem els rovells amb l’altre meitat del sucre. L’ou es fa blanc i doble la mida. En aquest segon bol hi posem la pell d’una llimona ratlla. 3.- Afegim les clares muntades, en tres vegades, al bol dels rovells, barrejant amb una espàtula amb moviments envoltants. Agafant aire. 4.- Tot seguit hi posem la farina passada pel tamissador i també hi afegim el lleva.-t en pols. Ho barregem també amb l’espàtula amb moviments envoltants i agafant aire. 5.- Seguidament hi afegim el cacao en pols i continuem batent amb moviments envoltants. Si la farina fos molt nova no caldria tamissar-la, però com no ho sabem, és bo tenir aquest costum. Tampoc hem de posar més llevat del compte, aleshores és quan puja massa, fa bombolles, i després es desinfla. 6.- Aboquem la pasta al motlle i la hi posem al forn. Al mig. A 180º amb el forn estàtic. A dalt i a baix. Li tindrem 35 minuts. Fem la proba de l’escuradents i ja podem desmotllar-lo. Si el motlle és desmontable és molt fàcil, i més si hi ha paper als voltants i a sota. Cobertura de xocolata, - 300 gr de xocolata negre al 70%. Jo he utilitzat la Valor ja què acostuma a donar-me bon resultat. - 2 anous de mantega, aproximadament 25 o 30 gr. Ho posem al bany maria. Abans de que s’acabi de fondre ho retirem del foc i ho barregem. Amb el propi calor s’acabarà de desfer. Es cubreix el pa de pessic quan té uns 30º per a que llisqui amb facilitat. Un cop posada la xocolata posem el pastís a la nevera una estona per a que s’endureixi una mica. Branquetes de xocolata 200 gr de xocolata negre al 70%. La desfem al bany maria. Hem tingut dues plates grans al congelador i a sobre amb una mànega pastissera i deixem anar fils de xocolata. Ho deixem un moment a la nevera i ha ho podem treure i reservar. Muntem la Mona, Un cop fred el pa de pessic el partim pel mig. L’untem per dins amb vi dolç, i una capa de melmelada de gerd o de maduixa. Tapem i ja hi podem abocar la xocolata a 30º, que llisqui per sobre i els laterals. Deixem refredar a la nevera. I muntem la Mona al nostre gust. Amb ous, plomes, pollets,….. Nota: per a pintar el bec i la cresta de la gallina jo he utilitzat xocolata blanca, i li he posat colorant groc o vermell depenent per a que fos. ho he pintat amb in pinzell prim. --------------------------------------------- #monadepasqua #monacatalanadepasqua #monadepascua #xoxolata #jaumecamprubi #jaumecamprubihom #jaumecamprubigourmet #pastísdepasqua #monaambmelmelada #monadexocolata #monadepasquadexocolata --------------------------------------------- Tema musical: Invitation to the castle Ball Autor: Doug Maxwell Biblioteca de YouTube Studio ---------------------------------------------
La Mona de Pasqua de xocolata Pa de Pessic: Ingredients, 5 ous mintjans “M”, o 4 ous grans “L” 150 g de farina 175 g de sucre 1 culleradeta de llevat en pols (jo he posat Royal) Un pessic de sal La pell d’una llimona ratllada 3 cullerades de cacao en pols (jo he posat Valor) Cuinem, Partim d’un motlle de 23 cm. Folrem la base i les parets. Nosaltres farem una recepta sense oli i sense mantega a dins, ja què com el farcirem amb melmelada i li posarem vi dolç. Ja el saboritzarem. Encenem el forn a 180º, forn estàtic, és a dir, a dalt i a baix. 1.- En un bol muntem les clares a punt de neu amb la meitad del sucre i un pessic de sal. Ha de fer puntes i no s’ha de tombar del bol. 2.- En un segon bol més gran blanquegem els rovells amb l’altre meitat del sucre. L’ou es fa blanc i doble la mida. En aquest segon bol hi posem la pell d’una llimona ratlla. 3.- Afegim les clares muntades, en tres vegades, al bol dels rovells, barrejant amb una espàtula amb moviments envoltants. Agafant aire. 4.- Tot seguit hi posem la farina passada pel tamissador i també hi afegim el lleva.-t en pols. Ho barregem també amb l’espàtula amb moviments envoltants i agafant aire. 5.- Seguidament hi afegim el cacao en pols i continuem batent amb moviments envoltants. Si la farina fos molt nova no caldria tamissar-la, però com no ho sabem, és bo tenir aquest costum. Tampoc hem de posar més llevat del compte, aleshores és quan puja massa, fa bombolles, i després es desinfla. 6.- Aboquem la pasta al motlle i la hi posem al forn. Al mig. A 180º amb el forn estàtic. A dalt i a baix. Li tindrem 35 minuts. Fem la proba de l’escuradents i ja podem desmotllar-lo. Si el motlle és desmontable és molt fàcil, i més si hi ha paper als voltants i a sota. Cobertura de xocolata, - 300 gr de xocolata negre al 70%. Jo he utilitzat la Valor ja què acostuma a donar-me bon resultat. - 2 anous de mantega, aproximadament 25 o 30 gr. Ho posem al bany maria. Abans de que s’acabi de fondre ho retirem del foc i ho barregem. Amb el propi calor s’acabarà de desfer. Es cubreix el pa de pessic quan té uns 30º per a que llisqui amb facilitat. Un cop posada la xocolata posem el pastís a la nevera una estona per a que s’endureixi una mica. Branquetes de xocolata 200 gr de xocolata negre al 70%. La desfem al bany maria. Hem tingut dues plates grans al congelador i a sobre amb una mànega pastissera i deixem anar fils de xocolata. Ho deixem un moment a la nevera i ha ho podem treure i reservar. Muntem la Mona, Un cop fred el pa de pessic el partim pel mig. L’untem per dins amb vi dolç, i una capa de melmelada de gerd o de maduixa. Tapem i ja hi podem abocar la xocolata a 30º, que llisqui per sobre i els laterals. Deixem refredar a la nevera. I muntem la Mona al nostre gust. Amb ous, plomes, pollets,….. Nota: per a pintar el bec i la cresta de la gallina jo he utilitzat xocolata blanca, i li he posat colorant groc o vermell depenent per a que fos. ho he pintat amb in pinzell prim. --------------------------------------------- #monadepasqua #monacatalanadepasqua #monadepascua #xoxolata #jaumecamprubi #jaumecamprubihom #jaumecamprubigourmet #pastísdepasqua #monaambmelmelada #monadexocolata #monadepasquadexocolata --------------------------------------------- Tema musical: Invitation to the castle Ball Autor: Doug Maxwell Biblioteca de YouTube Studio ---------------------------------------------
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada