Pollastre amb mandonguilles, especiat amb fruites seques. -Ingredients, 2 kg de Pollastre 1 cabeça d’alls 3 cebes de figueres 3 pastanagues 2/3 fulles de llorer 6 tomàquets de penjar 150 gr de panxeta curada 1 copa de vi ranci 800 ml litre de caldo de pollastre Mandonguilles ( 400 gr de carn picada, meitat porc, meitat vedella, una grapat de panses, un ou, julivert, sal, pebre i ½ ceba) 1 poma 30 / 40 gr de pinyons Un grapadet Figues seques un grapadet d’Orellanes Un grapadet de Prunes sense ós farigola, ginebró i bitxo. Ginebró i marduix. Espècies: 1 cs de canyella, ½ cp d’anou moscada, ½ cp de clau, 1 cs de coriandre. Picada: 4 galetes, 2 grans d’all, 10 avellanes i 10, dues preses de xocolata i julivert. Un grapat de moixernons deshidratats. Oli d’oliva, Sal i pebre negre. Una pell de taronja i una taronja per a guarnir. Cuinem, - Sofregim la cansalada, i la reservem. - Tallem el pollastre a trossos. Nosaltres sols farem cuixa i contracuixa. Salem i pebrem, i ja els enrossim a la cassola, i un cop fet el reservem. Mentrestant fem les mandonguilles. - Enfarinem i sofregim les mandonguilles fetes amb 200 gr de carn picada de porc i 200 gr de vedella, mitja ceba ratllada, panses picades, ou, julivert i sal, (si cal, pa ratllat), i les reservem. - Sofregim les verdures: Primer amb un raig d’oli hi posem la ceba trinxada, i quan comenci a agafar color hi afegim la pastanaga. Hi posem la cabeça d’all tallada pel cul. - Un cop estiguin ben sofregits hi afegim el tomàquet. Fins que canvii de color. - Tot seguit hi posem el llorer, el bitxo, la canyella en pols, la nou moscada, el clau i el coriandre. - Retornem el pollastre i la cansalada. - Afegim el vi ranci i deixem que es redueixi. - Hi afegim el caldo de carn o de pollastre. - Ho deixarem coure tot junt i tapat,de 30 minuts a 1,30 hores, depenent si es de granja o de corral. Nosaltres l’hem tingut 50 minuts, ja què era una mig granja mig corral. - Passat aquest temps colem el contingut de la cassola i retirem el pollastre i la cansalada i desgreixem i reservem el caldo. - A la cassola hi retornem el pollastre i la cansalada, i hi posem les prunes, les figues, les orellanes i la poma trossejada, saltejant-les una mica. - També hi afegim les mandonguilles. - Retornem la resta del suc desgreixat i ho tindrem 20 minuts més destapat. - Mentrestant fem la picada i també l’hi afegim, i la hi tindrem els últims 5 minuts. - Ho deixem reposar 10 minuts abans de menjar. (Aquests plats són més bons d’un dia per l’altre). - Al servir guarnim el plat amb mitges rodanxes de taronja, o unes figues, Coll de Dama, obertes o unes peres petites al vi. (Segons època de l’any). ---------------------------------------------------------------------------------------------------- Tema musical: Allemande Autor: nWahneta Meixsell Biblioteca de YouTube Studio -------------------------------------- #pollastrealacassola #pollastreambmandonguilles #pollastredefestamajor #pollastreespeciat #pollastreaoctaus #pollastreambfruitesseques #pollastremabespecies #pollastrealacatalana #jaumecamprubi #jaumecamprubihom #jaumecamprubigourmet --------------------------------------
Pollastre amb mandonguilles, especiat amb fruites seques. -Ingredients, 2 kg de Pollastre 1 cabeça d’alls 3 cebes de figueres 3 pastanagues 2/3 fulles de llorer 6 tomàquets de penjar 150 gr de panxeta curada 1 copa de vi ranci 800 ml litre de caldo de pollastre Mandonguilles ( 400 gr de carn picada, meitat porc, meitat vedella, una grapat de panses, un ou, julivert, sal, pebre i ½ ceba) 1 poma 30 / 40 gr de pinyons Un grapadet Figues seques un grapadet d’Orellanes Un grapadet de Prunes sense ós farigola, ginebró i bitxo. Ginebró i marduix. Espècies: 1 cs de canyella, ½ cp d’anou moscada, ½ cp de clau, 1 cs de coriandre. Picada: 4 galetes, 2 grans d’all, 10 avellanes i 10, dues preses de xocolata i julivert. Un grapat de moixernons deshidratats. Oli d’oliva, Sal i pebre negre. Una pell de taronja i una taronja per a guarnir. Cuinem, - Sofregim la cansalada, i la reservem. - Tallem el pollastre a trossos. Nosaltres sols farem cuixa i contracuixa. Salem i pebrem, i ja els enrossim a la cassola, i un cop fet el reservem. Mentrestant fem les mandonguilles. - Enfarinem i sofregim les mandonguilles fetes amb 200 gr de carn picada de porc i 200 gr de vedella, mitja ceba ratllada, panses picades, ou, julivert i sal, (si cal, pa ratllat), i les reservem. - Sofregim les verdures: Primer amb un raig d’oli hi posem la ceba trinxada, i quan comenci a agafar color hi afegim la pastanaga. Hi posem la cabeça d’all tallada pel cul. - Un cop estiguin ben sofregits hi afegim el tomàquet. Fins que canvii de color. - Tot seguit hi posem el llorer, el bitxo, la canyella en pols, la nou moscada, el clau i el coriandre. - Retornem el pollastre i la cansalada. - Afegim el vi ranci i deixem que es redueixi. - Hi afegim el caldo de carn o de pollastre. - Ho deixarem coure tot junt i tapat,de 30 minuts a 1,30 hores, depenent si es de granja o de corral. Nosaltres l’hem tingut 50 minuts, ja què era una mig granja mig corral. - Passat aquest temps colem el contingut de la cassola i retirem el pollastre i la cansalada i desgreixem i reservem el caldo. - A la cassola hi retornem el pollastre i la cansalada, i hi posem les prunes, les figues, les orellanes i la poma trossejada, saltejant-les una mica. - També hi afegim les mandonguilles. - Retornem la resta del suc desgreixat i ho tindrem 20 minuts més destapat. - Mentrestant fem la picada i també l’hi afegim, i la hi tindrem els últims 5 minuts. - Ho deixem reposar 10 minuts abans de menjar. (Aquests plats són més bons d’un dia per l’altre). - Al servir guarnim el plat amb mitges rodanxes de taronja, o unes figues, Coll de Dama, obertes o unes peres petites al vi. (Segons època de l’any). ---------------------------------------------------------------------------------------------------- Tema musical: Allemande Autor: nWahneta Meixsell Biblioteca de YouTube Studio -------------------------------------- #pollastrealacassola #pollastreambmandonguilles #pollastredefestamajor #pollastreespeciat #pollastreaoctaus #pollastreambfruitesseques #pollastremabespecies #pollastrealacatalana #jaumecamprubi #jaumecamprubihom #jaumecamprubigourmet --------------------------------------
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada