Rap allagostat(per a sis persones) 1 cua de rap de 1,9 a 2 k 18 gambes 6 patates 2 cebes grosses 1 tomàquet gros ben madur 1 cabeça d’alls 2 fulles de llorer 200 ml brou de peix 1 copa de vi blanc pebre vermell pebre negre oli d’oliva Cuinem; 1.- Preparem el rap, si ho ens ho han fet a la peixateria. Sinó ho fem nosaltres i hi retirem els dos filets, i deixem de banda el cap, la cua i les espines, per a fer el fumet. I lliguem els filets amb cordill de cuina. 2.- Posem les patates a bullir amb la pell, i quan siguin cuites, després de 20 a 25 minuts les retirem. Quan siguin fredes les pelem i reservem. 3.- Mentrestant posem el cap, la cua i les espines al forn, i els marcarem. Tot seguit els posarem en fred en una olla amb aigua, una pastanaga, una ceba tendra, un tros de porro i un tros d’àpit (api). I deixarem coure molt lentament. 4.- Fregirem les gambes i les pelarem. Reservem les gambes ja fregides i a part fregirem le pells amb un cullerot de fumet. Amb una forquilla o un axafador de patates n’extreurem els sucs. Ho colarem i ho reservarem. 5.- En una cassola sofregirem la ceba, l’all i el tomàquet. Li afegirem un got de vi blanc, pebre negre i pebre vermell. També un got del brou que hem fet abans. Hi afegim els sucs de les gambes i un cop sofregit ho triturem. 5.- Les patates ja estan atemperades i les tallem a rodalles. 6.- A la cassola hi posem el sofregit colat, i hi afegim els filets del rap, i ho enfornarem 24 minuts a 180º. El traurem i el tombarem dues vegades, i quan faltin 3 minuts hi afegirem les gambes. - Servim: Posant al plat unes rodalles de patata, unes cullerades de salsa, hi posem unes rodalles de rap i a sobre unes gambes. PD.: - Aquest plat es pot fer fred a l’estiu per a un bufet, tallat i servit a sobre de fulles d'enciam, i en comptes de fer la salsa es pot acompanyar d’una maionesa o d’una salsa tàrtara. - En comptes de patates bullides, el podeu acompanyar d’un puré de patates o d’una altra hortalissa, com un puré de coliflor. -------------------------------------- Tema musical: No.6 In My Dreams Autor: Esther Abrami Biblioteca de YouTube Studio -------------------------------------- #rapallagostat #rapllagosnitat #rapallagostinat #rapllagostat #llagostadepobre #jaumecamprubi #jaumecamprubihom #jaumecamprubigourmet #rapambgambesisuquet #suquetderapigambes #suquetderapallagostat --------------------------------------
Rap allagostat(per a sis persones) 1 cua de rap de 1,9 a 2 k 18 gambes 6 patates 2 cebes grosses 1 tomàquet gros ben madur 1 cabeça d’alls 2 fulles de llorer 200 ml brou de peix 1 copa de vi blanc pebre vermell pebre negre oli d’oliva Cuinem; 1.- Preparem el rap, si ho ens ho han fet a la peixateria. Sinó ho fem nosaltres i hi retirem els dos filets, i deixem de banda el cap, la cua i les espines, per a fer el fumet. I lliguem els filets amb cordill de cuina. 2.- Posem les patates a bullir amb la pell, i quan siguin cuites, després de 20 a 25 minuts les retirem. Quan siguin fredes les pelem i reservem. 3.- Mentrestant posem el cap, la cua i les espines al forn, i els marcarem. Tot seguit els posarem en fred en una olla amb aigua, una pastanaga, una ceba tendra, un tros de porro i un tros d’àpit (api). I deixarem coure molt lentament. 4.- Fregirem les gambes i les pelarem. Reservem les gambes ja fregides i a part fregirem le pells amb un cullerot de fumet. Amb una forquilla o un axafador de patates n’extreurem els sucs. Ho colarem i ho reservarem. 5.- En una cassola sofregirem la ceba, l’all i el tomàquet. Li afegirem un got de vi blanc, pebre negre i pebre vermell. També un got del brou que hem fet abans. Hi afegim els sucs de les gambes i un cop sofregit ho triturem. 5.- Les patates ja estan atemperades i les tallem a rodalles. 6.- A la cassola hi posem el sofregit colat, i hi afegim els filets del rap, i ho enfornarem 24 minuts a 180º. El traurem i el tombarem dues vegades, i quan faltin 3 minuts hi afegirem les gambes. - Servim: Posant al plat unes rodalles de patata, unes cullerades de salsa, hi posem unes rodalles de rap i a sobre unes gambes. PD.: - Aquest plat es pot fer fred a l’estiu per a un bufet, tallat i servit a sobre de fulles d'enciam, i en comptes de fer la salsa es pot acompanyar d’una maionesa o d’una salsa tàrtara. - En comptes de patates bullides, el podeu acompanyar d’un puré de patates o d’una altra hortalissa, com un puré de coliflor. -------------------------------------- Tema musical: No.6 In My Dreams Autor: Esther Abrami Biblioteca de YouTube Studio -------------------------------------- #rapallagostat #rapllagosnitat #rapallagostinat #rapllagostat #llagostadepobre #jaumecamprubi #jaumecamprubihom #jaumecamprubigourmet #rapambgambesisuquet #suquetderapigambes #suquetderapallagostat --------------------------------------
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada