Raviolis estampats amb GambesIngredients, 400 gr farina de tot ús, més farina extra per a pastar. 2 ous grossos, talla L un rajolí d’oli 1 bosseta de tinta de calamar Farcit: 2 grans d’all llorer vi/ oli/ sal/ pebre/ Formatge Ricotta Salsa: Oli/all/ sal/ pebre negre/ alfàbrega/ parmesà i piñons. Farem la pasta per separat, per a cada color. Pasta a l’ou: 100 gr de farina 1 ou gros mida L un rajolí d’oli Pasta negre: 100 gr de farina 1 ou gros mida L un rajolí d’oli Pastem totes les pastes igual. Primer fem un volcà amb la farina, hi afegim l’ou, un rajolí d’oli, la sal i en el cas de colorejar l’ingredient que necessitem la tinta de calamar. Barregem i pastem amb una forquilla o un batedor danès, i un cop la tinguem una mica integrada la pastem amb les mans, apretant-la amb el palmell de la mà. Si està massa tova hi afegim farina, si és massa dura ens untem el palmell de la mà amb aigua. Un cop feta la bola la deixem reposar 30/40 minuts dins d’una bossa de plàstic o embolicada amb film de cuina. I així fem les dues boles, la blanca i la negra. Passat aquest temps podeu estirar-les amb corró o amb la màquina. Jo ho faré amb la màquina. Hi posarem semolina sovint per a que no s'enganxi la pasta. Primer estirem una mica amb el corró i ja comencem amb el número 0 fins el número 7. Encara que farem una parada en el número 6. Estirem la pasta amb semolina, per a que no s’enganxi, i la tallem a tires com si fossin tallarines. Un cop tinguem les tallarines les alternem amb els dos colors. O bé sobre una base blanca hi posem tires negres. Un cop tinguem la tira ampla dels dos colors les tallarem a quadrats. Nosaltres els farem una mica grans. Els estenem i sobre la meitat hi posem el farcit. Tapem i sellem pels cantons. I ja els podem bullir. Nota: Per aprofundir com fer la pasta goiteu qualsevol vídeo meu anterior de com fer pasta desde zero. Un cop fet el farcit com indica el vídeo piquem les gambes, els suc de les gambes, li posem sal i pebre i Ricotta. I el barregem. Jo els he amanit amb una salsa d’oli, all premsat, sal, pebre negre, pinyons i alfàbrega. ---------------------------------------------------- #raviolisambgambes #raviolisambmarisc #raviolisblancsinegres #raviolisaratlles #raviolisdecolors #raviolisaratllesdecolors #raviolisfarcits #ferraviolisacasa #ferpastaacasa #jaumecamprubi #jaumecamprubihom #jaumecamprubigourmet #jamie ----------------------------------------------------
Raviolis estampats amb GambesIngredients, 400 gr farina de tot ús, més farina extra per a pastar. 2 ous grossos, talla L un rajolí d’oli 1 bosseta de tinta de calamar Farcit: 2 grans d’all llorer vi/ oli/ sal/ pebre/ Formatge Ricotta Salsa: Oli/all/ sal/ pebre negre/ alfàbrega/ parmesà i piñons. Farem la pasta per separat, per a cada color. Pasta a l’ou: 100 gr de farina 1 ou gros mida L un rajolí d’oli Pasta negre: 100 gr de farina 1 ou gros mida L un rajolí d’oli Pastem totes les pastes igual. Primer fem un volcà amb la farina, hi afegim l’ou, un rajolí d’oli, la sal i en el cas de colorejar l’ingredient que necessitem la tinta de calamar. Barregem i pastem amb una forquilla o un batedor danès, i un cop la tinguem una mica integrada la pastem amb les mans, apretant-la amb el palmell de la mà. Si està massa tova hi afegim farina, si és massa dura ens untem el palmell de la mà amb aigua. Un cop feta la bola la deixem reposar 30/40 minuts dins d’una bossa de plàstic o embolicada amb film de cuina. I així fem les dues boles, la blanca i la negra. Passat aquest temps podeu estirar-les amb corró o amb la màquina. Jo ho faré amb la màquina. Hi posarem semolina sovint per a que no s'enganxi la pasta. Primer estirem una mica amb el corró i ja comencem amb el número 0 fins el número 7. Encara que farem una parada en el número 6. Estirem la pasta amb semolina, per a que no s’enganxi, i la tallem a tires com si fossin tallarines. Un cop tinguem les tallarines les alternem amb els dos colors. O bé sobre una base blanca hi posem tires negres. Un cop tinguem la tira ampla dels dos colors les tallarem a quadrats. Nosaltres els farem una mica grans. Els estenem i sobre la meitat hi posem el farcit. Tapem i sellem pels cantons. I ja els podem bullir. Nota: Per aprofundir com fer la pasta goiteu qualsevol vídeo meu anterior de com fer pasta desde zero. Un cop fet el farcit com indica el vídeo piquem les gambes, els suc de les gambes, li posem sal i pebre i Ricotta. I el barregem. Jo els he amanit amb una salsa d’oli, all premsat, sal, pebre negre, pinyons i alfàbrega. ---------------------------------------------------- #raviolisambgambes #raviolisambmarisc #raviolisblancsinegres #raviolisaratlles #raviolisdecolors #raviolisaratllesdecolors #raviolisfarcits #ferraviolisacasa #ferpastaacasa #jaumecamprubi #jaumecamprubihom #jaumecamprubigourmet #jamie ----------------------------------------------------
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada