Trena de Sant Joan farcida de nata, Ingredients, preferment o massa mare: 140 gr farina de força 90 ml de llet 25 gr de llevat una culleradeta de sucre o de mel Coca: preferment o massa mare, més: 425 gr de farina de força 25 gr llevat fresc de forner 90 gr sucre Emulsió aromàtica: 2 cullerades de mel + pell ratllada una taronja i una llimona + suc de la taronja i de la llimona + 1 cs de vainilla + 1 cs tarongina + 1 cs de rom + 1 anís estrellat, i reduïr fins a 90/100 gr. 3 ous 10 gr sal 90 gr mantega Cobertura: Un ou, una cullerada de llet, ametlles en granit sucre perlat o sucre blanc La preparem, 1.- Deixem la mantega a temperatura ambient. 2.- Preferment Massa Mare: Posem els 90 ml d'aigua o llet tèbia amb els 25 gr del llevat esmicolat, i desfem el llevat remenant. Posem els 140 gr de farina tamisada i tornem a barrejar. Ben barrejat fins que es deixi anar de les parets, fent una bola. Ho tapem i ho deixem llevar 45 minuts. Doblarà la seva mida. Ho hem remogut amb un batedor danès. 3.- Si ho fem a màquina: Tenim la Massa mare ja llevada, i l'aboquem al bol d'una pastadora, amb els 3 ous, els 100 gr de sucre, els 10 gr de sal i l’essència aromàtica. A continuació hi posem la farina tamisada, però només la meitat, i seguim barrejant. Jo he fet servir la pastadora. 4.- Ara afegim els altres 25 gr de llevat fresc esmicolat (Passat pel colador). I seguim amb la mantega tova, i tornem a pastar. Trigarà de 10 o 15 minuts. Sense la pastadora elèctrica trigareu una mica més. Quan ha estat força barrejada i la pasta se separa de les parets fent una bola, l'hem posada dins un bol i l'hem tapada amb un film de cuina, i l'hem posada al forn, però apagat, 30 minuts, o més, o fins que dobli la seva mida. He posat també llevat fresc en aquesta segona tanda, perquè no trigui tant a llevar. ( o pujar). 5.- Aboquem la pasta sobre el taulell, i la textura haurà canviat. Com més ho hàgim barrejat més xarxa glutínica, i com més repòs més fàcil de manipular. La farina ha de perdre la força. Fem una o dues boles, depenent de si volem fer una o dues trenes, i l'estirem amb les mans i el corró per donar-los la forma. Si la pasta encara té força la deixem reposar 10 o 15 minuts més. 6.- De la bola que volguem treballar en fem 5 boles iguales més petites, i les estirarem. N’hem de fer cinc tires. Les anem estirant una mica i les deixem reposar per a que perdin la força. Recordeu que són de farina de força. Fins que tinguin una llargària suficient per a treballar-les. Potser 60 cms. De gruix un dit o una mica més. 7.- Estirem les cinc tires de la trena sobre un paper d’enfornar mantecat, i les enganxem pel cap. D’aquí començarem amb la primera de la dreta que passarem per sobre de la segona, i per sota de la tercera. Tot seguit anirem a la primera de l’esquerra, que la passarem per sobre de la segona, i per sota de la tercera. Tornarem a l’esquerra fent el mateix, i a la dreta fent el mateix, i així alternativament. Al final tallarem el sobrant i amagarem la mica de pasta sobrant cap a sota. 8.- Mantequem una fulla de paper apte per a forn i fem lal trena a sobre. La pintem amb l’ou batut amb una cullerada de llet, li posarem les ametlles en granit que haurem posat en remull deu minuts, i l’ensucrem. 9.- La posem dins del forn apagat una hora per a que llevi, malgrat que quan l’hem manipulada ja ha llevat força. 10.- Enfornem, al forn preescalfat abans, a 200º, 25 a 30 minuts, depenent de la mida de la Coca. Amb el foc de dalt i de baix (Sense aire, ja que la ressecaria massa). Tapeu-la deseguida amb paper de cuina apte per a forn un cop comenci a daurar-se, no volem que es cremi. 11.- Abans de servir, quan segui freda li podeu posar un raig d'anís per sobre. Podreu esperar? La propera vegada, la farem molt millor! Hi ha tres revetles, Sant Joan, Sant Pere i Sant Jaume, i tenim molts anys per practicar. Ha, ha, ha...…. I recordeu a demanar una pastadora als Reis Mags. Per a fer pasta o massa és fantàstica. ------------------------------------------------------------------------------------------ Tema musical: Powdered Waltz Autor: The Mini Vandals Biblioteca de YouTube Studio ------------------------------------------------------- #cocadesantjoan #trenadesantjoan #cocatrenadesantjoan #cocaenformadetrena #cocadesantjoandenata #cocatrenadenata #trenadenata #jaumecamprubi #jaumecamprubihom #jaumecamprubigourmet -------------------------------------------------------
Trena de Sant Joan farcida de nata, Ingredients, preferment o massa mare: 140 gr farina de força 90 ml de llet 25 gr de llevat una culleradeta de sucre o de mel Coca: preferment o massa mare, més: 425 gr de farina de força 25 gr llevat fresc de forner 90 gr sucre Emulsió aromàtica: 2 cullerades de mel + pell ratllada una taronja i una llimona + suc de la taronja i de la llimona + 1 cs de vainilla + 1 cs tarongina + 1 cs de rom + 1 anís estrellat, i reduïr fins a 90/100 gr. 3 ous 10 gr sal 90 gr mantega Cobertura: Un ou, una cullerada de llet, ametlles en granit sucre perlat o sucre blanc La preparem, 1.- Deixem la mantega a temperatura ambient. 2.- Preferment Massa Mare: Posem els 90 ml d'aigua o llet tèbia amb els 25 gr del llevat esmicolat, i desfem el llevat remenant. Posem els 140 gr de farina tamisada i tornem a barrejar. Ben barrejat fins que es deixi anar de les parets, fent una bola. Ho tapem i ho deixem llevar 45 minuts. Doblarà la seva mida. Ho hem remogut amb un batedor danès. 3.- Si ho fem a màquina: Tenim la Massa mare ja llevada, i l'aboquem al bol d'una pastadora, amb els 3 ous, els 100 gr de sucre, els 10 gr de sal i l’essència aromàtica. A continuació hi posem la farina tamisada, però només la meitat, i seguim barrejant. Jo he fet servir la pastadora. 4.- Ara afegim els altres 25 gr de llevat fresc esmicolat (Passat pel colador). I seguim amb la mantega tova, i tornem a pastar. Trigarà de 10 o 15 minuts. Sense la pastadora elèctrica trigareu una mica més. Quan ha estat força barrejada i la pasta se separa de les parets fent una bola, l'hem posada dins un bol i l'hem tapada amb un film de cuina, i l'hem posada al forn, però apagat, 30 minuts, o més, o fins que dobli la seva mida. He posat també llevat fresc en aquesta segona tanda, perquè no trigui tant a llevar. ( o pujar). 5.- Aboquem la pasta sobre el taulell, i la textura haurà canviat. Com més ho hàgim barrejat més xarxa glutínica, i com més repòs més fàcil de manipular. La farina ha de perdre la força. Fem una o dues boles, depenent de si volem fer una o dues trenes, i l'estirem amb les mans i el corró per donar-los la forma. Si la pasta encara té força la deixem reposar 10 o 15 minuts més. 6.- De la bola que volguem treballar en fem 5 boles iguales més petites, i les estirarem. N’hem de fer cinc tires. Les anem estirant una mica i les deixem reposar per a que perdin la força. Recordeu que són de farina de força. Fins que tinguin una llargària suficient per a treballar-les. Potser 60 cms. De gruix un dit o una mica més. 7.- Estirem les cinc tires de la trena sobre un paper d’enfornar mantecat, i les enganxem pel cap. D’aquí començarem amb la primera de la dreta que passarem per sobre de la segona, i per sota de la tercera. Tot seguit anirem a la primera de l’esquerra, que la passarem per sobre de la segona, i per sota de la tercera. Tornarem a l’esquerra fent el mateix, i a la dreta fent el mateix, i així alternativament. Al final tallarem el sobrant i amagarem la mica de pasta sobrant cap a sota. 8.- Mantequem una fulla de paper apte per a forn i fem lal trena a sobre. La pintem amb l’ou batut amb una cullerada de llet, li posarem les ametlles en granit que haurem posat en remull deu minuts, i l’ensucrem. 9.- La posem dins del forn apagat una hora per a que llevi, malgrat que quan l’hem manipulada ja ha llevat força. 10.- Enfornem, al forn preescalfat abans, a 200º, 25 a 30 minuts, depenent de la mida de la Coca. Amb el foc de dalt i de baix (Sense aire, ja que la ressecaria massa). Tapeu-la deseguida amb paper de cuina apte per a forn un cop comenci a daurar-se, no volem que es cremi. 11.- Abans de servir, quan segui freda li podeu posar un raig d'anís per sobre. Podreu esperar? La propera vegada, la farem molt millor! Hi ha tres revetles, Sant Joan, Sant Pere i Sant Jaume, i tenim molts anys per practicar. Ha, ha, ha...…. I recordeu a demanar una pastadora als Reis Mags. Per a fer pasta o massa és fantàstica. ------------------------------------------------------------------------------------------ Tema musical: Powdered Waltz Autor: The Mini Vandals Biblioteca de YouTube Studio ------------------------------------------------------- #cocadesantjoan #trenadesantjoan #cocatrenadesantjoan #cocaenformadetrena #cocadesantjoandenata #cocatrenadenata #trenadenata #jaumecamprubi #jaumecamprubihom #jaumecamprubigourmet -------------------------------------------------------
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada