Pollastre Tikka Masala
El més popular plat nacional britànic es ara el Tikka Masala, un pollastre al forn en una salsa cremosa de tomàquet àmpliament servida als restaurants hindús, així ho va proclamà en un discurs l'abril del 2001 el secretari britànic d'exteriors. Ingredients: 6 cuixes sense pell i desossades de pollastre./ o pits de pollastre tallat a trossos. 600 grs Sal al gust. 2 de suc de llimona. 1 cullerada de ghee o mantega Ingredients per la marinada: 1 iogurt 2 cp de gingebre en pols 2 cp d’all en pols 1 cp de comí en pols 2 cp tè de garam masala / curri en pols 2 cp pebre vermell 1 cp pebre negre 1 cp cumí en pols ½ cp de chili vermell en pols o al gust 1 cp sal 1- Tallar el pollastre a trossos d'uns dos o tres cms. 2- Fer una pasta de sal, chili vermell en pols i llimona i frotar el pollastre. Netejar les mans ràpidament. Deixar macerar 15 minuts. Batre el iogurt en un bol gran, afegir la resta de la barreja dels ingredients i barrejar bé i ajuntar al pollastre. Deixar reposar 20 minuts més. 3- Precalentar el forn a 175 º Posar a la reixeta. Mantenir una plata a sota per recollir les gotes. Coure en un forn de 20 a 35 minuts. Remoure el pollastre i picar amb la mantega. Daurar al grill 10 minuts. 4- Jo prefereixo fer-ho al grill elèctric com si fossin pinxos, queda més torrat. Ingredients per a la salsa: 2 cs d’oli (més una nou de ghee o mantega, opcional) 3-4 tomàquets tallats finament 1 ceba tallada finament 4 grans d’all ratllats 5 cms gingebre ratllat 2 cullerades de oli o ghee (mantega clarificada) 1 cp comí en pols 1 cp coriandre en pols 1 cp sucre de coco ½ cp de sal o al gust ¼ l. de llet de coco 1 xile verd picat ¼ l. caldo de pollastre o aigua Per acabar: 1 cp Garam masala 1 cp Cúrcuma 1 cp Coriandre en pols 1 raig de llimona coriandre fresc picat més crema de llet o ghee (opcional) Arròs basmati i naan, o pa hindú. 5- Calentar l'oli, quan estigui calent afegir la pasta de gingebre i all, i saltejar fins que estiguin daurats. 6- Afegir la ceba, saltejar fins que estigui translúcida. 5’ i el xili verd. 7- Afegir els tomàquets i saltejar-los fins que l'oli comenci a separar-se. Això necessitarà entre 5-8 minuts. Afegir el comí i el coriander en pols, el Garam Masala i la cúrcuma. Saltejar uns segons. Ho podem triturar tot o pasar-ho pel xino. 8- Ara afegir el pollastre marinat i rostit. Saltejar uns minuts. No parar de remenar, aquest és el truc per a que la recepta sigui bona. Hi posem la sal i el sucre, aumenta el foc i lentament i remou amb la llet de coco, remenant constantment. Ho tindrem uns 9 minuts més. Cobreix amb talls de fulles de Coriandre fresc. Pots donar brillantor al plat amb ghee o mantega. Serveix acompanyat d'arròs Basmati o Naan, pa hindú.
Canalons de Nadal Ingredients, 3 Carns, 400 grs de Pollastre de pagès 250 grs de vedella, culata o jarret 400 grs de coll de porc. Millor si és Ral d’Avinyó, o Palou. Si no els trobeu, hi hem d’afegir cansalada. (Aquests porcs són més melosos i tenen una mica més de greix). 2 o 3 tomàquets 2 o 3 cebes 2 grans d’all (optatiu) 1 farcellet d’herbes: farigola, llorer, canyella, clau,…) 1 copa de brandi i una copa de vi blanc o ranci. 1 fetge de pollastre solament si és ecològic, els normals retenen masses impureses. Hem de cubrir l’olla amb caldo, 400 ml caldo concentra més aigua. Oli d’oliva, Sal i Pebre negre. Cuinem, Posar en una olla gran un bon raig d’oli, i rostir les tres carns. Amb els ossos, ja què aquests també hi deixen el sabor. Quan les carns siguin ben rosses les reservem. Sobre el mateix oli, i si cal n'hi afegim una mica més, hi afegim la ceba a trossos, i quan aquesta sigui cuita, caramel·litzada, hi afegim l’all. Tot seguit els tomàquets tallats pel mig, millor sen...
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada