Paneer o formatge hindúIngredients: 2 litres de llet sencera (pot ésser sense lactosa) 2 llimones (o l'equivalent amb vinagre de poma o meitat i meitat) Instruccions: - Posem la llet a bullir en una olla. - Quan arrenca el bull hi posem la llimona, o en el seu cas el vinagre. - Ho mantenim remenant 5 minuts. - S'anirà separant el sèrum. - Posem un colador i a sobre un drap de cotó porós, com el de una samarreta vella de cotó. - Ho colem. - Premem amb força eliminant tot el líquid sobrant. El posem en un motlle o el mateix colador si és petit. - Hi posem un pes a sobre per a que premsi, i després de dues hores el posem a la nevera fins demà. - L'hem de conservar com qualsevol altre formatge. - Ha de quedara dur com el formatge grec feta, ja que s'ha de poguer cuinar sense desfer-se. - Per dos litres, de llet ens sortiran 250 grams de formatge.
Paneer o formatge hindúIngredients: 2 litres de llet sencera (pot ésser sense lactosa) 2 llimones (o l'equivalent amb vinagre de poma o meitat i meitat) Instruccions: - Posem la llet a bullir en una olla. - Quan arrenca el bull hi posem la llimona, o en el seu cas el vinagre. - Ho mantenim remenant 5 minuts. - S'anirà separant el sèrum. - Posem un colador i a sobre un drap de cotó porós, com el de una samarreta vella de cotó. - Ho colem. - Premem amb força eliminant tot el líquid sobrant. El posem en un motlle o el mateix colador si és petit. - Hi posem un pes a sobre per a que premsi, i després de dues hores el posem a la nevera fins demà. - L'hem de conservar com qualsevol altre formatge. - Ha de quedara dur com el formatge grec feta, ja que s'ha de poguer cuinar sense desfer-se. - Per dos litres, de llet ens sortiran 250 grams de formatge.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada