Fricandó o Vedella amb bolets.
Ingredients, - 1 k de filet de vedella, tallat (jarret, llat, tapa, culata,..) - Bolets de temporada: moixernons, rovellons, rossinyols, camagrocs, llanegues, … o moixernons secs, hidratats amb aigua tebia o caldo dos hores abans. - 2 cebes grans ben picades més un all - 2 o 3 tomàquets ratllats i colats, sense llavors - 1 copa de vi blanc - 1 copa de vi ranci o brandi - 1 farcell de ½ canyella, farigola, romaní i 2 claus o clavells. - 2 fulles de llorer - pebre negre - oli d’oliva - 750 ml aprox, de caldo millor que d’aigua - sal - i una picada: 6 ametlles torrades, 6 avellanes torrades, 1 cs pinyons, 2 grans d’all, julivert tendre i dues galetes maria o un carquinyoli. Cuinem, a.- Enpebrem la carn i l’enfarinem. La posem a la cassola amb l’oli ben fort i la marquem. Reservar. S’ha de sellar per a que no surtin els líquids interiors i es ressequi. b.- Treiem l’excés d’oli de la cassola. I en la mateixa cassola hi posem la ceba ben picada i un gra d’all a foc baix i la coem 20 minuts lentament. c.- Afegim el tomàquet triturat, i colat, millor sense llavors, i el tindrem 15 minuts. Tot plegat s’ha de confitar. d.- Afegim el vi ranci o el Brandi i que s’evapori. e.- Retornem la vedella. f.- Colem els moixernons i també els hi posem. També hi posem els altres bolets, (rovellons, rossinyols, …) que hem saltejat abans, per fer pujar el seu gust. g.- Hi posem el vi blanc, i l’aigua o caldo colat dels bolets, que cobreixi la carn. Si cal posem més caldo o aigua. h.- Afegim les espècies i els aromàtics. El llorer, la canyella, la farigola, el romaní i el clau (o clavell), amb els quatre últims en fem un farcellet, i així serà fàcil si el volem treure al final. I la presa de xocolata. i.- Tapem i cuinem d'un una hora a una hora i mitja a foc lent, saccejem la cassola de tant en tant, per a que no s'enganxi, i si cal afegir més caldo o aigua, fins que la carn sigui cuita, j.- Després de l’hora o bé més, tastem la carn per si és cuita, afegim la picada i ho posem al forn almenys 10 minuts a 200º.(ho podem posar al forn) k.- Retirem les herbes, el farcellet i el llorer, i deixem reposar. D’un dia per l’altre, encara és més bo! I Molt Bon Profit!!!
Fricandó (Vedella amb moixernons). Ingredients, - 1 k de llata de vedella, tallat fí. Bolets: moixernons secs, hidratats amb aigua tèbia o caldo dues hores abans. - 2 cebes grans ben picades més un all - 2 tomàquets ratllats i colats, sense llavors, millor - 1 copa de vi blanc - 1 copa de vi ranci o brandi - 1 farcell de ½ canyella, farigola, romaní i 2 claus o clavells. - 2 fulles de llorer - pebre negre - oli d'oliva - 750 ml aprox., de caldo millor que d'aigua i sal - i una picada: 6 ametlles torrades, 6 avellanes torrades, 1 cs pinyons, 2 grans d'all, julivert tendre i dues galetes un carquinyoli. Cuinem el Fricandó, a.- Posem els moixernons en caldo o aigua, i els tenim dues hores hidratant-se. b.- Pebrem i enfarinem la carn, l'enfarinem i la fregim a foc fort. Només volem sellar-la una mica per fora. La reservem. c.- Colem l'oli de la carn i el colem, i hi retornem el que ens calgui per a fregir la ceba trinxada i un gra d'all. Ho tindrem a foc mig bai...
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada