Cassola de Conill amb peres Ingredients, Un conill trossejat Una ceba gran, 2 tomàquets, 4 grans d’all, un bon tros de porro, un nap i un farcellet d’herbes aromàtiques. Un got de vi ranci o brandi i un got de caldo de carn. 4 peres de Conferència, (amb un bull amb 2 cs sucre i vi blanc) Oli, sal, farina, 1 cp pebre negre, 1 branca canyella, 2 cp pebre vermell, 1 cs pebre negre en gra, safrà, 6 claus d’olor i la pell d’una llimona en tires. Una picada (6 ametlles, 6 vellanes, 1 alls, julivert i 2 galetes maria ), pansas o prunes, pinyons i orellanes. Conill amb Peres al forn. Salpebrem el conill a trossos. Posem el conill enfarinat en una cassola amb un raig d’oli fins que sigui ben daurat per fora. El retirem del foc i hi posem les verdures: 4 grans d’all a trossos i 1 ceba gran trossejada, i quan aquesta està translúcida hi afegim 1 porro i 1 nap. Dos o tres minuts després hi afegim 2 tomàquets a daus i quan aquests canviin de color un farcellet d’herbes (llorer, farigola,...), 6 claus 2 cs pebre vermell i 1 branca de canyella. També, 1 cs de pebre negre en gra. A continuació, dos o tres minuts després hi afegim un got de vi ranci o brandi i quan s’hagi evaporat l’alcohol hi posem mig litre de caldo de carn o pollastre. Un cop tot ha fet una mica de xup-xup hi retornem el conill. Ho tenim 40 minuts al forn, tapat, a 180º. Tenim les peres preparades, tallades, i les hem fetes bullir 10' amb vi blanc o ranci i sucre, i ho reservem. Traiem la cassola del forn i separem el conill i colem les verdures i trossegem dues peres. Desgreixem el caldo, sigui amb una cullera o amb paper de cuina. Triturem el caldo desgreixat amb les peres trossejades. Tornem el conill a la cassola amb la salsa, i hi posem també les peres a quarts . També hi posem una picada, i unes panses o prunes i pinyons que teniem en remull. Hi afegim també la pell d’una llimona en tires. Tornem al forn, destapat ,20 minuts més i a 180º. I si el conill està tendre, el plat ja està fet. I res més a dir, que…. Molt Bon Profit!!! Aquest plat, com tots els rostits i estofats sempre són més bons d’un dia per l’altre, ja que els sabors s’han integrat molt més els uns amb els altres. Es pot acompanyar d’una llesca de pa o d’un puré (de patata ¾ i nap ¼). I Molt Bon Profit!!! Apunt sentimental i històric: El meu pare sempre demanava a ma mare que li fes “Conill amb peres”, ja que ell recordava que l’havia menjat fet per l’àvia, de nano, i que era tant bo. Ma mare no li va fer mai ja que deia que havia idealitzat el plat i que ella per molt bo que fes no podia competir amb un record. Donçs be, jo avui he fet un “conill amb peres”, que pot ser diferent del que ell va menjar, però segur que ens hi lleparem els dits. Malgrat tot, la mare li va fer altres plats espléndits. La pena és que ni un ni l’altre són vius per jutjar-lo. Si estem parlant de més de 70/80 anys, en un poble petit, doncs ja podem dir que això és un plat tradicional català, abraçat de l’ànec amb peres, ja què no a tots els pobles tenien ànecs als seus corrals, i en canvi el conill, el pollastre i el porc eren presents arreu.
Cassola de Conill amb peres Ingredients, Un conill trossejat Una ceba gran, 2 tomàquets, 4 grans d’all, un bon tros de porro, un nap i un farcellet d’herbes aromàtiques. Un got de vi ranci o brandi i un got de caldo de carn. 4 peres de Conferència, (amb un bull amb 2 cs sucre i vi blanc) Oli, sal, farina, 1 cp pebre negre, 1 branca canyella, 2 cp pebre vermell, 1 cs pebre negre en gra, safrà, 6 claus d’olor i la pell d’una llimona en tires. Una picada (6 ametlles, 6 vellanes, 1 alls, julivert i 2 galetes maria ), pansas o prunes, pinyons i orellanes. Conill amb Peres al forn. Salpebrem el conill a trossos. Posem el conill enfarinat en una cassola amb un raig d’oli fins que sigui ben daurat per fora. El retirem del foc i hi posem les verdures: 4 grans d’all a trossos i 1 ceba gran trossejada, i quan aquesta està translúcida hi afegim 1 porro i 1 nap. Dos o tres minuts després hi afegim 2 tomàquets a daus i quan aquests canviin de color un farcellet d’herbes (llorer, farigola,...), 6 claus 2 cs pebre vermell i 1 branca de canyella. També, 1 cs de pebre negre en gra. A continuació, dos o tres minuts després hi afegim un got de vi ranci o brandi i quan s’hagi evaporat l’alcohol hi posem mig litre de caldo de carn o pollastre. Un cop tot ha fet una mica de xup-xup hi retornem el conill. Ho tenim 40 minuts al forn, tapat, a 180º. Tenim les peres preparades, tallades, i les hem fetes bullir 10' amb vi blanc o ranci i sucre, i ho reservem. Traiem la cassola del forn i separem el conill i colem les verdures i trossegem dues peres. Desgreixem el caldo, sigui amb una cullera o amb paper de cuina. Triturem el caldo desgreixat amb les peres trossejades. Tornem el conill a la cassola amb la salsa, i hi posem també les peres a quarts . També hi posem una picada, i unes panses o prunes i pinyons que teniem en remull. Hi afegim també la pell d’una llimona en tires. Tornem al forn, destapat ,20 minuts més i a 180º. I si el conill està tendre, el plat ja està fet. I res més a dir, que…. Molt Bon Profit!!! Aquest plat, com tots els rostits i estofats sempre són més bons d’un dia per l’altre, ja que els sabors s’han integrat molt més els uns amb els altres. Es pot acompanyar d’una llesca de pa o d’un puré (de patata ¾ i nap ¼). I Molt Bon Profit!!! Apunt sentimental i històric: El meu pare sempre demanava a ma mare que li fes “Conill amb peres”, ja que ell recordava que l’havia menjat fet per l’àvia, de nano, i que era tant bo. Ma mare no li va fer mai ja que deia que havia idealitzat el plat i que ella per molt bo que fes no podia competir amb un record. Donçs be, jo avui he fet un “conill amb peres”, que pot ser diferent del que ell va menjar, però segur que ens hi lleparem els dits. Malgrat tot, la mare li va fer altres plats espléndits. La pena és que ni un ni l’altre són vius per jutjar-lo. Si estem parlant de més de 70/80 anys, en un poble petit, doncs ja podem dir que això és un plat tradicional català, abraçat de l’ànec amb peres, ja què no a tots els pobles tenien ànecs als seus corrals, i en canvi el conill, el pollastre i el porc eren presents arreu.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada