Els curris tailandesos normalment consten de Pasta de Curri,
i de la elaboració del Curri en sí. El primer el podem comprar en conserva, o el podem fer a casa, com ho hem fet al video, y el segon és quan a la pasta del primer li afegim la proteïna i les verdures. Si no teniu molt per la mà la cuina tailandesa, i, és clar, tampoc els ingredients, jo us recomano començar amb la Pasta de Curri comprada ja feta, i més endavant ja veurem! Ingredients, Pasta de Curri, molinet de cafè: 4 claus en gra i mòlts 1,5 cs coriandre en gra, torrat i mòlt 1 cs pebre blanc en gra, torrat i mòlt 1 cs comí en gra, torrat i mòlt opcionals: 1 branca de canyella, torrada i mòlta 2 aníssos estrellats, torrats i mòlts 10 cardamoms, torrats i mòlts ¼ cp nou moscada Picadora: 2 tiges de citronela, part blanca galanga, 4 cms La pell d’una llima, 6 fulles dobles de llima kaffir xiles secs i frescos, (al gust) 1 pebrot vermell mitjà 4 arrels petites de coriandre, ¼ tassa escalunyes, 6 grans d’all i 1 cs pasta de gambes. Molinet de cafè: 5 cs Cacauets torrats i mòlts. Ajuntar a la picadora. Posar-ho tot a la Picadora, i Reservar en pots petits, en farem conserva per a d’altres ocasions. Curri Panang Ingredients, per a quatre persones. 1.- 5 cs pasta Curri Panang, o un pot de la conserva anterior. 2.- Oli 3.-3 o 4 tasses llet coco 4.- 500 grs pit pollastre 5.- 2 cs sucre de palma o coco 6.- 2 cs de salsa de peix 7.- 6 fulles dobles de llima kaffir 8.- 1 xiles vermells en rodanxes 9.- ¼ tassa d’alfàbrega Més verdures: Pastanaga mongeta tendre prima cacauets broccoli o coliflor all o ceba tendra pebrot vermell pebrot verd Tallats i en la quantitat al gust. Cuinem, En una paella o wok hi posem un raig d’oli vegetal, Hi posem 5 cs der pasta de Curri Panang Hi posem ½ pot de llet de coco, 5’ Hi posem el pollastre trossejat Afegim l’altra 1/2 llauna de llet de coco 15’ Hi posem les verdures triades Si ens cal més líquid hi podem posar més llet de coco o caldo de pollastre. Hi posem el sucre, la salsa de peix i la llima kaffir. Tastar i si cal més sal posar-hi més salsa de peix. Posar-hi l’alfàbrega I guarnir amb més rodanxes de xile vermell, amb mitja rodanxa de llima i algún anís estrellat. i acompanyar d’arròs Gesamí Notes: - Cal tantes espècies? La canyella, la nou moscada, els anissos estrellats i els cardamoms són opcionals ja que no tot hom les hi posa, però a mí m’agrada l’aroma extra que hi donen. - Quína diferència hi ha entre el Curri Vermell i el Curri Panang? El que diferència, en general, el curri Panang dels curri vermell, verd o groc és que aquest curri és més dolç i menys picant, i té menys salsa de peix i pasta de gambes, per tant és menys salat. Més a més, aquest curri utilitza el cacauet torrat o la crema de cacauet. (Hi ha moltes opinions sobre si aquest curri és el mateix que el vermell amb petites variacions o és diferent, però jo el considero una altra versió del curri tailandès, juntament amb el curri Massaman). - Que puc fer si és massa salat, massa picant o hi falta sal? Si pel vostre gust és massa salat, poseu-hi suc de llimona, si us ha sortit massa picant, poseu-hi llet de coco o iogurt, si us hi falta sal, hi podeu posar salsa de peix. Aquest fet ajudarà a ajustar els sabors al vostre gust. - Com és fa el curri Panang VEG? Si voleu el curri vegetarià o vegà canvieu la salsa de peix i la pasta de gambes per sal al vostre gust i el pollastre per tofu i cigrons cuïts (per exemple). - Què faig si no tinc fulles de llima Kaffir? L’aroma de la fulla de la llima Kaffir és molt fragant, tant que s’utilitza també en perfumeria. Si no la teniu podeu posar-hi pell de llima normal ratllada.
Canalons de Nadal Ingredients, 3 Carns, 400 grs de Pollastre de pagès 250 grs de vedella, culata o jarret 400 grs de coll de porc. Millor si és Ral d’Avinyó, o Palou. Si no els trobeu, hi hem d’afegir cansalada. (Aquests porcs són més melosos i tenen una mica més de greix). 2 o 3 tomàquets 2 o 3 cebes 2 grans d’all (optatiu) 1 farcellet d’herbes: farigola, llorer, canyella, clau,…) 1 copa de brandi i una copa de vi blanc o ranci. 1 fetge de pollastre solament si és ecològic, els normals retenen masses impureses. Hem de cubrir l’olla amb caldo, 400 ml caldo concentra més aigua. Oli d’oliva, Sal i Pebre negre. Cuinem, Posar en una olla gran un bon raig d’oli, i rostir les tres carns. Amb els ossos, ja què aquests també hi deixen el sabor. Quan les carns siguin ben rosses les reservem. Sobre el mateix oli, i si cal n'hi afegim una mica més, hi afegim la ceba a trossos, i quan aquesta sigui cuita, caramel·litzada, hi afegim l’all. Tot seguit els tomàquets tallats pel mig, millor sen...
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada