Braç de Gitano d’estiu.Ingredients, 1,5 k patates 3 pebrots vermells escalivats o del morró enllaunats. 6 ous durs maionesa tonyina amb oli Olives farcides d’anxova Sal, mantega, pebre blanc i nou moscada. Comencem, 1.- Fem el pebrot escalivat al forn i un cop atemperat el pelem i el tallem. 2.- bullim els ous i els fem durs. 3.- Fem la maionesa, amb ous que abans hem bullit a 60º 4’, per tal d’evitar la salmonel.losi. 4.- Bullim les patates amb la pell. (patata kennebec, …) Un cop bullides les pelem i les aixafem amb una forquilla o un aixafador. Li posem 3 cullerades de mantega, sal, pebre blanc, i nou moscada. Ho batem per a integrar-ho tot, i ho deixem a la nevera per a endurir la massa. 5.- Fem la barreja de l’ou picat, la tonyina trossejada, les olives farcides d’anxova a rodanxes, i el pebrot vermell escalivat picat. Amb una mica de maionesa per lligar-ho tot. 6.- Aplanem les patates sobre un drap de cuina humit. Posem el farcit i ho fem rodolar. 7,- Guarnim al gust i a la nevera. Per pasteuritzar els ous a casa, necessitem, Un termòmetre de cuina Una olla Aigua freda Ous frescos, nets (no rentats per nosaltres), i no trencats ni esquerdats. Cuinar-los a 60º C. de 3,5 a 4 minuts, sense interrompre la temperatura. Si la temperatura puja, abaixar el foc una mica, o si puja, afegir-hi una mica d'aigua freda, però mai trencar la cadena del calor, sinó s'ha de començar de nou. Utilitzar-los ara o desar-los a la nevera fins a una setmana. Descàrrec de responsabilitat: Em sento obligat a mencionar que no puc garantir absolutament que aquest mètode elimini per complet la posibilitat de 1 en 20.000 de que un ou que tingui pugui tenir salmonel.la, encara que sempre que el vostre ou arribi a la temperatura adequada, hauria d'ésser efectiu. Aquest és un mètode que es fa servir generalment quan no es disposa d'ous pasteuritzats. La gran majoria dels bacteris associats amb un ou es troben a la closca de l'ou, i com la closca es porosa, evitar els ous trencats i bruts. Pots comprar ous pasteuritzats en algunes botigues i pots llegir més sobre el tema. Naturalment, recomanaria, a qualsevol embarassada o persona molt delicada, evitar ous crus o mig crus per a estar-ne més segurs.
Braç de Gitano d’estiu.Ingredients, 1,5 k patates 3 pebrots vermells escalivats o del morró enllaunats. 6 ous durs maionesa tonyina amb oli Olives farcides d’anxova Sal, mantega, pebre blanc i nou moscada. Comencem, 1.- Fem el pebrot escalivat al forn i un cop atemperat el pelem i el tallem. 2.- bullim els ous i els fem durs. 3.- Fem la maionesa, amb ous que abans hem bullit a 60º 4’, per tal d’evitar la salmonel.losi. 4.- Bullim les patates amb la pell. (patata kennebec, …) Un cop bullides les pelem i les aixafem amb una forquilla o un aixafador. Li posem 3 cullerades de mantega, sal, pebre blanc, i nou moscada. Ho batem per a integrar-ho tot, i ho deixem a la nevera per a endurir la massa. 5.- Fem la barreja de l’ou picat, la tonyina trossejada, les olives farcides d’anxova a rodanxes, i el pebrot vermell escalivat picat. Amb una mica de maionesa per lligar-ho tot. 6.- Aplanem les patates sobre un drap de cuina humit. Posem el farcit i ho fem rodolar. 7,- Guarnim al gust i a la nevera. Per pasteuritzar els ous a casa, necessitem, Un termòmetre de cuina Una olla Aigua freda Ous frescos, nets (no rentats per nosaltres), i no trencats ni esquerdats. Cuinar-los a 60º C. de 3,5 a 4 minuts, sense interrompre la temperatura. Si la temperatura puja, abaixar el foc una mica, o si puja, afegir-hi una mica d'aigua freda, però mai trencar la cadena del calor, sinó s'ha de començar de nou. Utilitzar-los ara o desar-los a la nevera fins a una setmana. Descàrrec de responsabilitat: Em sento obligat a mencionar que no puc garantir absolutament que aquest mètode elimini per complet la posibilitat de 1 en 20.000 de que un ou que tingui pugui tenir salmonel.la, encara que sempre que el vostre ou arribi a la temperatura adequada, hauria d'ésser efectiu. Aquest és un mètode que es fa servir generalment quan no es disposa d'ous pasteuritzats. La gran majoria dels bacteris associats amb un ou es troben a la closca de l'ou, i com la closca es porosa, evitar els ous trencats i bruts. Pots comprar ous pasteuritzats en algunes botigues i pots llegir més sobre el tema. Naturalment, recomanaria, a qualsevol embarassada o persona molt delicada, evitar ous crus o mig crus per a estar-ne més segurs.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada