Pastís fred de patata (Ingrédients in French and English)Ingredients,
4 patates, 1,1 k aproximadament.
4 llaunes de tonyina,
4 ous, 4 avocats,
uns cogombres petits envinagrats,
olives verdes millor farcides, maionesa,
pebrot vermell escalivat morró,
oli, sal, pebre blanc,
nou moscada i mantega.
Per a guarnir: ceba figueres, ou dur, olives negres,
tomàquets sherry i cebollí. Oli, sal pebre negre i orenga,
i uns fruits secs per a donar una mica de cruixent. Anous, avellanes, ..(picats)
English: Cold potato pie
Ingredients,
4 potatoes, 1.1k approx.
4 cans of tuna,
4 eggs, 4 avocados,
some small pickled cucumbers,
stuffed green olives, mayonnaise,
roasted red bell pepper,
oil, salt, white pepper,
nutmeg and butter.
To garnish: red onion, hard-boiled egg, black olives,
sherry tomatoes and chives. Oil, salt, black pepper and oregano.
French: Tarte froide aux pommes de terre
Ingrédients,
4 pommes de terre, 1.1k env.
4 boîtes de thon,
4 œufs, 4 avocats,
quelques petits concombres marinés,
olives vertes farcies, mayonnaise,
poivron rouge rôti,
huile, sel, poivre blanc,
muscade et beurre.
Pour garnir : oignon rouge, œuf dur, olives noires,
tomates cerises et ciboulette. Huile, sel, poivre noir et origan.
Preparem els ingredients,
- Bullim les patates amb la pell. Uns 40 minuts.
- Bullim 4 ous. 10 minuts.
- Obrim 3 o 4 llaunes de tonyina
- Tallem un cogombres petits avinagrats en trossos força petits.
- Fem una maionesa, o la comprem si no teniu temps.
- Escalibem uns pebrots vermells, o obrim una llauna.
Preparem el pastís,
- Un cop bullides les patates, encara calentes les pelem. I les posem en un
bol on les xafarem. Els hi posem mantega, pebre blanc, nou moscada i sal.
Posem les patates a la nevera, per a que s’endureixin una mica.
- Piquem els ous, les olives verdes (farcides) en tres trossos, la tonyina esmicolada
i el pebrot vermell escalibat en daus petits. Ho posem tot en un bol i ho barrejarem
amb una mica de maionesa.
Dintre d’un motlle, un cèrcol de llauna o plastic, millor transparent, posem una
capa de patata d’un centímetre i mig. A sobre hi posem una capa d’advocat de 3 o 4 milímetres,
i una capa de farcit, d’un centímetre.
Continuem amb una capa de patata, un centímetre i mig. Una capa d’advocats tallats en
un gruix de 3 o 4 milímetres i una capa de farcit de 1 cm i per acabar una altra capa de
patata de 1,5 cms. Ho cobrim amb maionesa. I per sobre hi posem ou dur, ceba vermella
en juliana, olives negre, cebollí i algún tomàquet sherry i julivert i orenga.
---------------------------------------------------------------------------------
tema musical : Calimba, autor : E's Jammy Jams
biblioteca de YouTube Studio
----------------------------------------------------------------------------------
fotografia Sitges, Miquel López "emiquel"
----------------------------------------------------------------------------------
Canalons de Nadal Ingredients, 3 Carns, 400 grs de Pollastre de pagès 250 grs de vedella, culata o jarret 400 grs de coll de porc. Millor si és Ral d’Avinyó, o Palou. Si no els trobeu, hi hem d’afegir cansalada. (Aquests porcs són més melosos i tenen una mica més de greix). 2 o 3 tomàquets 2 o 3 cebes 2 grans d’all (optatiu) 1 farcellet d’herbes: farigola, llorer, canyella, clau,…) 1 copa de brandi i una copa de vi blanc o ranci. 1 fetge de pollastre solament si és ecològic, els normals retenen masses impureses. Hem de cubrir l’olla amb caldo, 400 ml caldo concentra més aigua. Oli d’oliva, Sal i Pebre negre. Cuinem, Posar en una olla gran un bon raig d’oli, i rostir les tres carns. Amb els ossos, ja què aquests també hi deixen el sabor. Quan les carns siguin ben rosses les reservem. Sobre el mateix oli, i si cal n'hi afegim una mica més, hi afegim la ceba a trossos, i quan aquesta sigui cuita, caramel·litzada, hi afegim l’all. Tot seguit els tomàquets tallats pel mig, millor sen...
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada