Ingredients, - Oli, un raig - Ceba, 2 cebes en daus molt petits - All, 5 grans ratllats - gingebre, 5 cms ratllat - 1 farcellet d’herbes, 1 tros de canyella, 3 claus, 3 cardamoms, 1 anís estrellat. - tomàquet, 2 o 3 de ratllats - xile cashmir en pols 1 cp (que és un xile suau), i/o un xile vermell trossejat. - Pollastre 4 cuixes més 4 contra-cuixes, o altres parts del pollastre, amb o sense os. - 1 pot de curri de Madràs, comercial, 3 cullerades ben plenes - Caldo, 200 ml. - Pomes, 4 de petites o 2 de grans, més una. - Cilandre verd, un manat - Panses, un grapat - Llet de coco, 200 ml. - Per la picada: ametlles, avellanes, 1 gra d’all,cilantre verd picat i una mica de llet de coco. - Pell de una llimona Nota: El curri de Madràs és una barreja d’espècies de fulles de l’arbre del curri, cúrcuma, coriandre, comí, canyella, clau, xile, llorer, fenogrec i pebre negra. Quan comencem a fer curris, aquest curri és molt cómode, ja què com la barreja ja està feta no cal que tinguem tots els pots d’espècies a casa. Al Curri a la Índia n’hi diuen Masala. I hi ha tants masalas com famílies hi ha a la Índia. Cada família té les seves barreges secretes que es transmeten de pares a fills. Cuinem, - Posem l’oli en una cassola gran, i hi afegim el pollastre per a marcar-lo, en foc força alt. - Retirem el pollastre, que ha quedat amb color per fora, i cruu per dins. - En el mateix oli hi posem les 2 cebes en daus molt petits a foc mig. - Quan portin 10 minuts hi afegim l’all i el gingebre ratllats. - Uns minuts més tard hi afegim els tomàquets ratllats, fins que canviin de color. - Hi posem el xile en pols de Cashmir (que és un xile poc picant) (o pebre vermell picant) - Hi posem 3 cullerades molt plenes de curri comercial (que és una barreja d’espècies) - Un cop sofregit supura oli, hi afegim el pollastre i barregem per a que s’unti de la salsa. - Segons el color i el sabor que adquireixi hi podem posar més cúrcuma i garam masala, això és opcional. A mí m’agrada ben groc. - Hi afegim el caldo i ho tenim 15 minuts tapat a la cassola a foc mig. -Mentrestant pelem les pomes, les tallem pel mig i els traiem el cor. I les bullim 8 minuts en aigua. - Afegim les pomes al pollastre i ho tenim 15 minuts més destapat. - Ho probem i si cal hi posem sal, pebre negre, xile torrat picat, …. al vostre gust. - Hi posem una picada de ametlles, avellanes, all i cilantre verd, i dos o tres cullerades de llet de coco. - Hi posem cilantre verd picat i les panses. 5 minuts més i ja està fet. - Servim amb pa, com qualsevol rustit, o amb arròs Basmati, que està boníssim, com fan els hindús. -------------------------------------------------------- Tema musical : Your Love Autor: Yung Logos Biblioteca de YouTube Studio --------------------------------------------------------- Fotografia: iemiquel (Miquel López) ---------------------------------------------------------
Canalons de Nadal Ingredients, 3 Carns, 400 grs de Pollastre de pagès 250 grs de vedella, culata o jarret 400 grs de coll de porc. Millor si és Ral d’Avinyó, o Palou. Si no els trobeu, hi hem d’afegir cansalada. (Aquests porcs són més melosos i tenen una mica més de greix). 2 o 3 tomàquets 2 o 3 cebes 2 grans d’all (optatiu) 1 farcellet d’herbes: farigola, llorer, canyella, clau,…) 1 copa de brandi i una copa de vi blanc o ranci. 1 fetge de pollastre solament si és ecològic, els normals retenen masses impureses. Hem de cubrir l’olla amb caldo, 400 ml caldo concentra més aigua. Oli d’oliva, Sal i Pebre negre. Cuinem, Posar en una olla gran un bon raig d’oli, i rostir les tres carns. Amb els ossos, ja què aquests també hi deixen el sabor. Quan les carns siguin ben rosses les reservem. Sobre el mateix oli, i si cal n'hi afegim una mica més, hi afegim la ceba a trossos, i quan aquesta sigui cuita, caramel·litzada, hi afegim l’all. Tot seguit els tomàquets tallats pel mig, millor sen...
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada