El meu pastís biryani, amb mandonguilles.x 4 pers. Ingredients, 1-350 gr de carn de vedella per fer mandonguilles o pilotilles. 2- 1 ou, pa ratllat, 2 grans d’all, pebre negre en pols, julivert i sal. 3- 250 gr d’arròs basmati ( en remull) 4- 3 cebes (per fregir) i pebrot verd italià. 5- 200 gr de farina per a tot ús, aigua, sal i llevat per a pa. 6- Llavors de rosella i mantega o ghee. 7- 1 fulles de llorer, 5 claus, 1 anís estrellat, 1 cp de Comí, 1 cs oli, i 5 cardamoms) per a l’aigua de l’arròs. 8- 4 cullerades d’oli, 2 grans d’all ratllats, ½ pebrot verd italià, ½ cp sucre i ½ cp de sal 9- un iogurt, 1 cullerada de pebre vermell picant en pols 10- espècies senseres (clau, nou moscada, comí, branca de canyella, fulles de llorer i 20 grans de pebre negre i cardamo, per a moldre. 11 1 cullerada o cullereta de Maizena, tot sofregit i barrejar amb mandonguilles. 12- 1 tasseta d’aigua, 8 – 10 brins de safrà, 13- 2 cs de taronja ratllada / 2 gotes d’essència d’azar, mantega o ghee 14- Ametlles laminades i senseres, i Panses, sal, Menta, julivert, i cilandre Nota: el bol té un diàmetre de 20 cm. Cuinem, 1.- Rentem l’arròs basmati, esblandint-lo amb aigua, i el deixem en remull dues hores per a que s’hidrati. 2.- En una paella sense oli escalfem 5 claus, 1 cp de comí en gra, 2 fulles de llorer, 1 cp de pebre negre,1 cp de Cardamom, una branca de canyella i un polsim de nou moscada. Dos o tres minuts i deixar refredar. (Si no trobeu Cardamom no li poseu) Les molem en un molinet de café o les triturem en un morter, fins que siguin pols gruixuda. 3.- Tallem les cebes en juliana prima i les fregim, en tandes, amb oli molt calent. Han de quedar cruixents. (Les reservem en paper de cuina). 4.- Fem la pasta de pa per a embolicar el pastís: Prenem una tassa i mitja de farina de tot ús i afegim 1 cullereta de postres de sucre i una de sal, i dues d’oli. Afegim també 4 gr del llevat en pols per a fer pa (preparat amb aigua tèbia i una mica de sucre i el llevat), i l’aigua que absorveixi la farina. Barregem dins un bol fins que comenci a desenganxar-se i en fem una bola, i la tapem. La deixem reposar una hora. Després l’estirem fen un cercle i la tornem a deixar reposar per a que la pasta s’afluixi i no s’arronsi. 5.- Fem les mandonguilles petites, o pilotilles, al nostre aire. Les fem com sempre, amb 500 gr de carn picada, (si ho voleu podeu posar-hi la meitat de porc), julivert picat, all picat, sal, pebre negre, un ou, i pa ratllat. Un cop ben barrejat les enfarinem i les fregim. (també es reservem). 6.- Posem les panses en remull amb aigua. 7.- En un bol hi posem una cullerada d’oli, i el pebrot verd italià dauets, i dos grans d’all picat. Quan és cuit hi posem la barreja d’espècies que hem mòlt abans, sucre, sal, pebre negre,un iogurt i una cullerada de maizena. Hi posem una cullereta de pebre vermell, i si ho voleu picant. Al final hi posem una cullerada de la ceba fregida abans, i hi barregem les mandonguilles. I ho tenim dos minuts. (reservem) 8.- Fem la llet de safrà disolent el safrà amb una mica de llet i barrejant-ho. (reservem) 9.- Ratllet la pell d’una taronja. (reservem) 10.- Bullim l’arròs al 80%. S’ha inflar però ha de tenir un punt dur. A l’aigua de bullir-lo hi posem 1 fulla de llorer, 5 claus, 1 estrella d’anís, 1 cp de comí en gra, i 5 cardamoms. 11.- Fem el pastís: En un vol que pugui anar al forn i millor de vidre ja què així veurem la cocció, hi extendrem la pasta estirada amb el corró. Però primer pintem el fons amb mantega o ghee, i hi posem unes llavors de rosella o llavors de sèsam negre. Opcionalment hi posem unes ametlles. 12.- Al fons hi posem ceba fregida, i a sobre la meitat de l’arròs tapant les parets. 13.- A sobre de l’arròs hi posem llet de safrà, la meitat de la pell ratllada de una taronja, la meitat de les panses i 5 fulles de menta, i dues cullerades més d’arròs bullit. 14.- A sobre hi posem les mandonguilles amb la seva salsa. 15.- Per acabar les capes hi posem l’altra meitat de l’arròs, barrejat amb coriandre, la meitat de la pell ratllada de una taronja, ametlles laminades, la resta de les panses, la resta de la ceba fregida, la resta de la llet de safrà i 5 fulles de menta.També hi posem unes puntes de mantega o ghee. Tanquem el pastís amb la pasta i el posem al forn 30 minuts a 180º. - Com ho hem posat en un bol de vidre podem comprobar si ja està daurat o no de sota, per a retirar-lo. - Al treure-ho del forn ho deixem reposar 10 minuts i li donem la volta i ho posem en una plata. I servim. -------------------------------------------------------------------------------------------------- #pardabiryani, #pardabiryaniambmandonguilles, #platdelaindia #plathindú, #jaumecamprubi, #jaumecamprubihom ------------------------------------------ Música: Exhale Autor: Jeremy Blake Biblioteca YouTube Studio -------------------------------------------
El meu pastís biryani, amb mandonguilles.x 4 pers. Ingredients, 1-350 gr de carn de vedella per fer mandonguilles o pilotilles. 2- 1 ou, pa ratllat, 2 grans d’all, pebre negre en pols, julivert i sal. 3- 250 gr d’arròs basmati ( en remull) 4- 3 cebes (per fregir) i pebrot verd italià. 5- 200 gr de farina per a tot ús, aigua, sal i llevat per a pa. 6- Llavors de rosella i mantega o ghee. 7- 1 fulles de llorer, 5 claus, 1 anís estrellat, 1 cp de Comí, 1 cs oli, i 5 cardamoms) per a l’aigua de l’arròs. 8- 4 cullerades d’oli, 2 grans d’all ratllats, ½ pebrot verd italià, ½ cp sucre i ½ cp de sal 9- un iogurt, 1 cullerada de pebre vermell picant en pols 10- espècies senseres (clau, nou moscada, comí, branca de canyella, fulles de llorer i 20 grans de pebre negre i cardamo, per a moldre. 11 1 cullerada o cullereta de Maizena, tot sofregit i barrejar amb mandonguilles. 12- 1 tasseta d’aigua, 8 – 10 brins de safrà, 13- 2 cs de taronja ratllada / 2 gotes d’essència d’azar, mantega o ghee 14- Ametlles laminades i senseres, i Panses, sal, Menta, julivert, i cilandre Nota: el bol té un diàmetre de 20 cm. Cuinem, 1.- Rentem l’arròs basmati, esblandint-lo amb aigua, i el deixem en remull dues hores per a que s’hidrati. 2.- En una paella sense oli escalfem 5 claus, 1 cp de comí en gra, 2 fulles de llorer, 1 cp de pebre negre,1 cp de Cardamom, una branca de canyella i un polsim de nou moscada. Dos o tres minuts i deixar refredar. (Si no trobeu Cardamom no li poseu) Les molem en un molinet de café o les triturem en un morter, fins que siguin pols gruixuda. 3.- Tallem les cebes en juliana prima i les fregim, en tandes, amb oli molt calent. Han de quedar cruixents. (Les reservem en paper de cuina). 4.- Fem la pasta de pa per a embolicar el pastís: Prenem una tassa i mitja de farina de tot ús i afegim 1 cullereta de postres de sucre i una de sal, i dues d’oli. Afegim també 4 gr del llevat en pols per a fer pa (preparat amb aigua tèbia i una mica de sucre i el llevat), i l’aigua que absorveixi la farina. Barregem dins un bol fins que comenci a desenganxar-se i en fem una bola, i la tapem. La deixem reposar una hora. Després l’estirem fen un cercle i la tornem a deixar reposar per a que la pasta s’afluixi i no s’arronsi. 5.- Fem les mandonguilles petites, o pilotilles, al nostre aire. Les fem com sempre, amb 500 gr de carn picada, (si ho voleu podeu posar-hi la meitat de porc), julivert picat, all picat, sal, pebre negre, un ou, i pa ratllat. Un cop ben barrejat les enfarinem i les fregim. (també es reservem). 6.- Posem les panses en remull amb aigua. 7.- En un bol hi posem una cullerada d’oli, i el pebrot verd italià dauets, i dos grans d’all picat. Quan és cuit hi posem la barreja d’espècies que hem mòlt abans, sucre, sal, pebre negre,un iogurt i una cullerada de maizena. Hi posem una cullereta de pebre vermell, i si ho voleu picant. Al final hi posem una cullerada de la ceba fregida abans, i hi barregem les mandonguilles. I ho tenim dos minuts. (reservem) 8.- Fem la llet de safrà disolent el safrà amb una mica de llet i barrejant-ho. (reservem) 9.- Ratllet la pell d’una taronja. (reservem) 10.- Bullim l’arròs al 80%. S’ha inflar però ha de tenir un punt dur. A l’aigua de bullir-lo hi posem 1 fulla de llorer, 5 claus, 1 estrella d’anís, 1 cp de comí en gra, i 5 cardamoms. 11.- Fem el pastís: En un vol que pugui anar al forn i millor de vidre ja què així veurem la cocció, hi extendrem la pasta estirada amb el corró. Però primer pintem el fons amb mantega o ghee, i hi posem unes llavors de rosella o llavors de sèsam negre. Opcionalment hi posem unes ametlles. 12.- Al fons hi posem ceba fregida, i a sobre la meitat de l’arròs tapant les parets. 13.- A sobre de l’arròs hi posem llet de safrà, la meitat de la pell ratllada de una taronja, la meitat de les panses i 5 fulles de menta, i dues cullerades més d’arròs bullit. 14.- A sobre hi posem les mandonguilles amb la seva salsa. 15.- Per acabar les capes hi posem l’altra meitat de l’arròs, barrejat amb coriandre, la meitat de la pell ratllada de una taronja, ametlles laminades, la resta de les panses, la resta de la ceba fregida, la resta de la llet de safrà i 5 fulles de menta.També hi posem unes puntes de mantega o ghee. Tanquem el pastís amb la pasta i el posem al forn 30 minuts a 180º. - Com ho hem posat en un bol de vidre podem comprobar si ja està daurat o no de sota, per a retirar-lo. - Al treure-ho del forn ho deixem reposar 10 minuts i li donem la volta i ho posem en una plata. I servim. -------------------------------------------------------------------------------------------------- #pardabiryani, #pardabiryaniambmandonguilles, #platdelaindia #plathindú, #jaumecamprubi, #jaumecamprubihom ------------------------------------------ Música: Exhale Autor: Jeremy Blake Biblioteca YouTube Studio -------------------------------------------
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada