Passa al contingut principal

El meu pastís biryani, amb mandonguilles


 El meu pastís biryani, amb mandonguilles.

x 4 pers. Ingredients, 1-350 gr de carn de vedella per fer mandonguilles o pilotilles. 2- 1 ou, pa ratllat, 2 grans d’all, pebre negre en pols, julivert i sal. 3- 250 gr d’arròs basmati ( en remull) 4- 3 cebes (per fregir) i pebrot verd italià. 5- 200 gr de farina per a tot ús, aigua, sal i llevat per a pa. 6- Llavors de rosella i mantega o ghee. 7- 1 fulles de llorer, 5 claus, 1 anís estrellat, 1 cp de Comí, 1 cs oli, i 5 cardamoms) per a l’aigua de l’arròs. 8- 4 cullerades d’oli, 2 grans d’all ratllats, ½ pebrot verd italià, ½ cp sucre i ½ cp de sal 9- un iogurt, 1 cullerada de pebre vermell picant en pols 10- espècies senseres (clau, nou moscada, comí, branca de canyella, fulles de llorer i 20 grans de pebre negre i cardamo, per a moldre. 11 1 cullerada o cullereta de Maizena, tot sofregit i barrejar amb mandonguilles. 12- 1 tasseta d’aigua, 8 – 10 brins de safrà, 13- 2 cs de taronja ratllada / 2 gotes d’essència d’azar, mantega o ghee 14- Ametlles laminades i senseres, i Panses, sal, Menta, julivert, i cilandre Nota: el bol té un diàmetre de 20 cm. Cuinem, 1.- Rentem l’arròs basmati, esblandint-lo amb aigua, i el deixem en remull dues hores per a que s’hidrati. 2.- En una paella sense oli escalfem 5 claus, 1 cp de comí en gra, 2 fulles de llorer, 1 cp de pebre negre,1 cp de Cardamom, una branca de canyella i un polsim de nou moscada. Dos o tres minuts i deixar refredar. (Si no trobeu Cardamom no li poseu) Les molem en un molinet de café o les triturem en un morter, fins que siguin pols gruixuda. 3.- Tallem les cebes en juliana prima i les fregim, en tandes, amb oli molt calent. Han de quedar cruixents. (Les reservem en paper de cuina). 4.- Fem la pasta de pa per a embolicar el pastís: Prenem una tassa i mitja de farina de tot ús i afegim 1 cullereta de postres de sucre i una de sal, i dues d’oli. Afegim també 4 gr del llevat en pols per a fer pa (preparat amb aigua tèbia i una mica de sucre i el llevat), i l’aigua que absorveixi la farina. Barregem dins un bol fins que comenci a desenganxar-se i en fem una bola, i la tapem. La deixem reposar una hora. Després l’estirem fen un cercle i la tornem a deixar reposar per a que la pasta s’afluixi i no s’arronsi. 5.- Fem les mandonguilles petites, o pilotilles, al nostre aire. Les fem com sempre, amb 500 gr de carn picada, (si ho voleu podeu posar-hi la meitat de porc), julivert picat, all picat, sal, pebre negre, un ou, i pa ratllat. Un cop ben barrejat les enfarinem i les fregim. (també es reservem). 6.- Posem les panses en remull amb aigua. 7.- En un bol hi posem una cullerada d’oli, i el pebrot verd italià dauets, i dos grans d’all picat. Quan és cuit hi posem la barreja d’espècies que hem mòlt abans, sucre, sal, pebre negre,un iogurt i una cullerada de maizena. Hi posem una cullereta de pebre vermell, i si ho voleu picant. Al final hi posem una cullerada de la ceba fregida abans, i hi barregem les mandonguilles. I ho tenim dos minuts. (reservem) 8.- Fem la llet de safrà disolent el safrà amb una mica de llet i barrejant-ho. (reservem) 9.- Ratllet la pell d’una taronja. (reservem) 10.- Bullim l’arròs al 80%. S’ha inflar però ha de tenir un punt dur. A l’aigua de bullir-lo hi posem 1 fulla de llorer, 5 claus, 1 estrella d’anís, 1 cp de comí en gra, i 5 cardamoms. 11.- Fem el pastís: En un vol que pugui anar al forn i millor de vidre ja què així veurem la cocció, hi extendrem la pasta estirada amb el corró. Però primer pintem el fons amb mantega o ghee, i hi posem unes llavors de rosella o llavors de sèsam negre. Opcionalment hi posem unes ametlles. 12.- Al fons hi posem ceba fregida, i a sobre la meitat de l’arròs tapant les parets. 13.- A sobre de l’arròs hi posem llet de safrà, la meitat de la pell ratllada de una taronja, la meitat de les panses i 5 fulles de menta, i dues cullerades més d’arròs bullit. 14.- A sobre hi posem les mandonguilles amb la seva salsa. 15.- Per acabar les capes hi posem l’altra meitat de l’arròs, barrejat amb coriandre, la meitat de la pell ratllada de una taronja, ametlles laminades, la resta de les panses, la resta de la ceba fregida, la resta de la llet de safrà i 5 fulles de menta.També hi posem unes puntes de mantega o ghee. Tanquem el pastís amb la pasta i el posem al forn 30 minuts a 180º. - Com ho hem posat en un bol de vidre podem comprobar si ja està daurat o no de sota, per a retirar-lo. - Al treure-ho del forn ho deixem reposar 10 minuts i li donem la volta i ho posem en una plata. I servim. -------------------------------------------------------------------------------------------------- #pardabiryani, #pardabiryaniambmandonguilles, #platdelaindia #plathindú, #jaumecamprubi, #jaumecamprubihom ------------------------------------------ Música: Exhale Autor: Jeremy Blake Biblioteca YouTube Studio -------------------------------------------

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fricandó (Vedella amb moixernons)

  Fricandó (Vedella amb moixernons). Ingredients, - 1 k de llata de vedella, tallat fí. Bolets: moixernons secs, hidratats amb aigua tèbia o caldo dues hores abans. - 2 cebes grans ben picades més un all - 2 tomàquets ratllats i colats, sense llavors, millor - 1 copa de vi blanc - 1 copa de vi ranci o brandi - 1 farcell de ½ canyella, farigola, romaní i 2 claus o clavells. - 2 fulles de llorer - pebre negre - oli d'oliva - 750 ml aprox., de caldo millor que d'aigua i sal - i una picada: 6 ametlles torrades, 6 avellanes torrades, 1 cs pinyons, 2 grans d'all, julivert tendre i dues galetes un carquinyoli. Cuinem el Fricandó, a.- Posem els moixernons en caldo o aigua, i els tenim dues hores hidratant-se. b.- Pebrem i enfarinem la carn, l'enfarinem i la fregim a foc fort. Només volem sellar-la una mica per fora. La reservem. c.- Colem l'oli de la carn i el colem, i hi retornem el que ens calgui per a fregir la ceba trinxada i un gra d'all. Ho tindrem a foc mig bai...

Mona de Pasqua

  Mona de Pasqua, Pa de Pessic: Ingredients, 5 ous mintjans “M”, o 4 ous grans “L” 150 g de farina 175 g de sucre 1 culleradeta de llevat en pols Un pessic de sal La pell d’una llimona ratllada Cuinem, Partim d’un motlle de 23 cm. Folrem la base i les parets. Nosaltres farem una recepta sense oli i sense mantega a dins, ja què com el farcirem amb melmelada i el cubrirem amb la crema de rovell, ja el saboritzarem. Encenem el forn a 180º, forn estàtic, és a dir, a dalt i a baix. 1.- En un bol muntem les clares a punt de neu amb la meitad del sucre i un pessic de sal. Ha de poder fer puntes i no s’ha de tombar del bol. 2.- En un segon bol més gran blanquegem els rovells amb l’altre meitat del sucre. L’ou es fa blanc i doble la mida. En aquest segon bol hi posem la pell d’una llimona ratllada. 3.- Afegim les clares muntades, en dues vegades, al bol dels rovells, barrejant amb una espàtula amb moviments envoltants. Agafant aire. 4.- Tot seguit hi posem la farina passada pel tamissador...

Tall rodó de vedella amb bolets

  Tall rodó de vedella amb bolets, Ingredients, 1 tall rodó de vedella d’uns 800 gr ½ k de rovellons 3 cebes 3 tomàquets 2 pastanagues 1 cabeça d’alls 1 branca d’àpit 1 porro 1 copa de vi ranci 1 cs de farina 1 branca de canyella 1 branca de farigola 2 fulles de llorer pebre negre Oli d’oliva i llar caldo vegetal o de carn una picada amb: julivert ametlles i avellanes torrades 2 grans d’all xocolata negra Cuinem, 1.- Posem oli i llard a la cassola. Quan l’oli és calent hi afegim el rodó de vedella lligat, què prèviament hem pebrat. (no el salem ja què no volem que perdi els seus sucs, ho farem més tard. 2.- Hi afegim la ceba trossejada en juliana i hi posem la cabeça d’alls sencera, partida pel mig, i quan la cebe sigui translúcida hi afegim la pastanaga en rodanxes i el tomàquet a trossos. (millor sense pell). I ho deixem coure 10 minuts. 3.- Hi posem una branca d’àpit, un porro, la branca de canyella, la branca de farigola i dues fulles de llorer, la sal i el pebre negre. 4....

Croquetes de Pollastre a l’Ast.

  Croquetes de Pollastre a l’Ast. Estem a la Pujada de Gener i Febrer, i que millor i més barat que fer unes croquetes. I si les fem de pollastre a l’Ast? Ingredients, (per unes 70 unitats) “Les que us sobrin les poseu dintre d’un tàper i les poseu al congelador. Quan les aneu a fer les fregiu boi congelades amb l’oli molt calent”. 275 /300 gr de Pollastre picat un raig d’oli vegetal 1 ceba gran 90 grs mantega 800 ml de llet sencera 200 ml de caldo de pollastre, 200 grs de farina sal al gust un polsim de nou moscada ½ cullerada de postres de pebre negre 3 ous (1 per la pasta + 2 per a arrebossar) i pa ratllat per arrebossar-les. Cuinem? 0.- Comprem un pollastre a l’Ast a un lloc de confiança. 1.- Desossem el pollastre i el passem per la picadora, i en reservem de 275 a 300 gr de la seva carn. 2.- Fregim la ceba, en juliana curta i ben prima, en una cassola gran amb un raig d’oli vegetal, amb una mica de sal i de pebre, ha de quedar translúcida, no torrada. Si ho voleu ...

Costelles de Porc al forn, amb Salsa de Barbacoa.

  Costelles de Porc al forn, amb Salsa de Barbacoa. Ingredients, - 2 Costellams de Porc Ral d’Avinyó - marinat sec amb: 1 cp pebre vermell fumat, 1 cp comí, 1cp sal, 1 cp pebre negre, 1 cp ceba, 1 cp sucre morè, ½ cp xili sec, 1 cp all - salsa barbacoa: 100 ml de ketchup 2 cullerades. sucre moreno o sucre moscovado fosc 2 cullerades de mel 1 culleradeta de farigola 1½ culleradetes de pebre vermell fumat 1 culleradeta d'all en pols ½ culleradeta de sal fina ½ culleradeta de pebre negre recent mòlt 2 cullerades. Vinagre de sidra de poma francès 1 cullerada. salsa de soja ½ culleradeta de flocs o pols de xili, es poden ometre Cuinem, 1.- Traiem la pell de les costelles, si la hi porten. 2.- Barregem tots els ingredients per a fer el marinat. 3.- Freguem les costelles amb el marinat sec i les deixem marinar de dues hores a un dia per l’altre, però treure de la nevera una estona abans d’enfornar per a que recuperin la temperatura ambient. 4.- Embolicar les costelles en paper v...

Pastís de Llimona amb cobertura de xocolata blanca

  Pastís de Llimona amb cobertura de xocolata blanca. Pa de pessic de llimona: 160 gr de sucre pell ratllada i el suc de 4 llimones ecològiques 4 ous sencers 160 gr de mantega 50 gr de mel 210 gr de farina 1 sobre llevat royal un pessic de sal Per a remullar el pa de pessic fem un xarop o un almívar: El suc de dues llimones 50 gr de sucre llustre 1.- En un bol posem els 160 gr de sucre i hi afegim la pell ratllada de les quatre llimones ecològiques. (diem ecològiques ja què en la pell no duen residus químics). Freguem el sucre amb les pells i ho remenem. 2.- Hi posem els quatre ous sencers a temperatura ambient, i ho barregem millor amb el batedor elèctric, així l’ou es blanquejarà i augmentarà una mica de volumen. 3.- Hi posem la mantega a temperatura ambient, i la mel, i els barregem. 4.- Tamisem la farina, 250 gr i ho barregem amb moviments envolvents. 5.- Hi afegim el llevat. 6.- Hi posem un pessic de sal. 7.- Cubrim un motlle amb paper vegetal de cuina i l’oliem. I hi po...

Crema Catalana de Sant Josep,

  Crema Catalana de Sant Josep, Ingredients, Per a 4 o 6 recipients depenent de la mida del recipient 1 l. de llet (sencera, millor fresca) 8 rovells d’ous grans (rovells solament) 200 gr de sucre (Si la cremeu podeu reduir-ho a 160 gr) 50 gr de midó (si no el teníu Maizena) pell d’una taronja i/o d’una llimona 2 branques de canyella partides un pessic de sal Cuinem, 1.- Posem la llet amb la pell de la taronja, llimona i la canyella. 2.- Batem els rovells dels ous (mai amb les clares), i hi afegim, el sucre i el midó i ho remenem. Seguidament hi afegim un got de la llet d’on s’està infusionant la llimona i la canyella. I ho tornem a barrejar. 3.- Un cop barrejats els rovells fem un xoc tèrmic ràpit i els hi aboquem la llet colada de l’olla poc a foc i no deixant de remenar. No volem que es cualli l’ou. A partir d’aquí millor remenar amb una pala de fusta o amb una llosa, així no farem escuma. 4.- Quan arranqui el bull apagar y deixar rep8osar fins que s’atemperi. 5.- Repartir...

Estofat de vedella amb patates i pèsols

  Estofat de vedella amb patates i pèsols.- Ingredients, 1 k de vedella a trossos 4 patates grosses Kennebec 2 cebes grosses 4 grans d’all i una cabeça sencera. 4 tomàquets madurs ratllats o en daus 2 pastanagues 1 got de vi ranci o de brandi Pebre negre mòlt 1 presa de xocolata negra Sal Oli d’oliva 2 fulles de llorer 1 branca de farigola, 1 branca de romaní, ½ de canyella i un pesssic de nou moscada, (o un farcellet d’herbes). un grapat de pèsols (aprox. 150 grs) Cuinem, 1.-Posem la carn trossejada en daus enfarinada a la paella amb oli ben calent, i marquem la carn. 2.- Trinxem la ceba i tallem els 4 grans d’all trinxats o en rodanxes i amb la cabeça d’alls, ho posem a la paella. 3.- Quan la ceba es estova salpebrem i posem el farcellet d’herbes, o les herbes separades. 4.- Afegim la pastanaga, el tomàquet a daus, i les fulles de llorer, i el pessic de nou moscada. 5.- Quan el tomàquet comença a canviar de color, hi afegim la presa de xocolata negra i el vi ranci, si no en...

Ossobucco a la milanesa

  Ossobucco a la milanesa Ingredients pel Brou, Cuina, Olla amb aigua freda - 2 hores a foc lent, sense sal. 1 ceba, 2 pastanagues, - No bullir 1 àpit, 3 fulles de llorer, - deixar refredar sal, pebre negre en gra, - i aleshores bullir. Amb ossos de vedella i carn. Ingredients Ossobucco, 4 talls de 3 cms - Oli a la paella i ceba en juliana. 10’ farina, - Preparem la farina. Pebrem la carn. 100 gr ceba l’enfarinem retirant el sobrant. 50 ml vi blanc - Retirar les cebes i posar més oli i 40 gr mantega mantega. 50 ml d’oli d’oliva - Afegir l’Ossobucco a foc mig/mig alt. 5’ Sal, pebre negr...

Pastís de Pastanaga. -L’original-

  Pastís de Pastanaga. -L’original- Ingredients del Pastís de Pastanaga, Part 1.- 300 grs Oli de gira-sol 100 grs Sucre blanc 300 grs sucre integral de canya o coco 4 ous 1/2 cp sal Batre amb batedora fins que estigui integrat. Part 2.- 260 grs farina 5 Espècies: 2 cs canyella en pols, 1 cs gingebre, 1 cp clau mòlt, 1 cp nou moscada, 1cp cardamom (jo trituro les espècies en gra amb un molinet de cafè.) 1 cp bicarbonat 1 sobre llevat Royal 400 grs pastanagues 120 grs panses petites 120 grs anous picats 1 una llimona, pell i suc. 1 raig de Rom. (remenar-ho tot amb una espàtula.) Part 3.- Cobertura, 500 gr de formatge crema, Philadelphia, Mascarpone, o equivalent 120 gr de mantega, (si voleu la cobertura més consistent poseu-n'hi més. 120 gr de sucre llustre o glace. (Si no en teniu moleu el blanc en el molinet de cafè. ) Essència de vainilla i llima, o llimona ratllada. (Se puede poner un queso y nata montada) Motlle 23,50 x 7,50 Cuinem? Part 1.- Ho bar...