Bacallà amb patates, amb suc (amb pèsols i allioli negat).(també es pot amanir amb oli, all i julivert picats). Ingredients, Morro de bacallà (no té espines) Una cueta de bacallà (ens donarà col.làgen) Patates per a bullir 1 k. De Pèsols amb pell frescos, o una tassa de congelats 1 ceba tendra 2 grans d’all 2 ous durs i per a l’allioli, 1 gra d’all 70 ml d’oli i una mica més. sal Preparació d’ingredients, - Bullim la cueta del bacallà dessalada per a extreuren sabor i gelatina, amb una fulla de llorer. I reservem. - Pelem les patates i les tallem a daus, esqueixant-les o fent-les petar. Es comencen tallant i s’acaben trencant. - Fem l’allioli negat. Posem en un morter l’all i la sal i els piquem. Hi anem afegint 70 ml d’oli suau i una mica més, i barregem. Sense la intenció de lligar-lo. El volem tallat. - Piquem la ceba tendra i els dos grans d’all. - Tallem el bacallà a trossos. Cuinem, - En una cassola sofregim ceba tendra i all, ben picats, en un raig d’oli. La ceba tendra fa les patates més amoroses. A foc molt suau, solament els hem d’estovar. - Hi posem pebre blanc i un raig de vi blanc. - Hi posem el caldo de la cueta del bacallà. - Tot seguit hi afegim les patates esqueixades, (per a que deixin anar tot el seu midó i ajudin a espessir el caldo). De 20 a 23 minuts. (Esqueixar.les o petar-les vol dir que comencem tallant-les amb el ganivet i les acabem trencant.) - Quan faltin 8 minuts posem el bacallà a la cassola. - Dos minuts més tard hi posem els pèsols desgranats, depenent si són congelats o crus el temps variarà. També depen de si ens agraden més al dente o més tous. - Tindrem els pèsols 6 minuts, i hi posem els ous, deixant-los un minut. - Apaguem el foc i deixem reposar un parell de minuts més. - Tot just quan apaguem el foc hi posem l’allioli negat per sobre. - Tradicionalment s’hi posava ou dur per allargar el plat, ja què el bacallà era escàs. Aquest plat és i era típic a pagès, sigui amb l’amaniment de l’allioli, o sigui amb una picada verda d’all, oli i julivert. I com abans no hi havia molt de res, s’allargava el plat amb ou dur. Típic sobretot a la Setmana Santa. ------------------------------------------------------------------------------------------- Tema musical: Sweethearts Autor: TrackTribe Biblioteca de YouTube Studio -------------------------------------------------------------------------------------------- #jaumecamprubi #jaumecamprubihom #bacallàambpatates #bacallàambpatatesambsuc #bacallaambpatatesipesols #bacalladequaresma #receptadebacallaambpatates #Bacallàquaresma ---------------------------------------------------------------------------------------------
Bacallà amb patates, amb suc (amb pèsols i allioli negat).(també es pot amanir amb oli, all i julivert picats). Ingredients, Morro de bacallà (no té espines) Una cueta de bacallà (ens donarà col.làgen) Patates per a bullir 1 k. De Pèsols amb pell frescos, o una tassa de congelats 1 ceba tendra 2 grans d’all 2 ous durs i per a l’allioli, 1 gra d’all 70 ml d’oli i una mica més. sal Preparació d’ingredients, - Bullim la cueta del bacallà dessalada per a extreuren sabor i gelatina, amb una fulla de llorer. I reservem. - Pelem les patates i les tallem a daus, esqueixant-les o fent-les petar. Es comencen tallant i s’acaben trencant. - Fem l’allioli negat. Posem en un morter l’all i la sal i els piquem. Hi anem afegint 70 ml d’oli suau i una mica més, i barregem. Sense la intenció de lligar-lo. El volem tallat. - Piquem la ceba tendra i els dos grans d’all. - Tallem el bacallà a trossos. Cuinem, - En una cassola sofregim ceba tendra i all, ben picats, en un raig d’oli. La ceba tendra fa les patates més amoroses. A foc molt suau, solament els hem d’estovar. - Hi posem pebre blanc i un raig de vi blanc. - Hi posem el caldo de la cueta del bacallà. - Tot seguit hi afegim les patates esqueixades, (per a que deixin anar tot el seu midó i ajudin a espessir el caldo). De 20 a 23 minuts. (Esqueixar.les o petar-les vol dir que comencem tallant-les amb el ganivet i les acabem trencant.) - Quan faltin 8 minuts posem el bacallà a la cassola. - Dos minuts més tard hi posem els pèsols desgranats, depenent si són congelats o crus el temps variarà. També depen de si ens agraden més al dente o més tous. - Tindrem els pèsols 6 minuts, i hi posem els ous, deixant-los un minut. - Apaguem el foc i deixem reposar un parell de minuts més. - Tot just quan apaguem el foc hi posem l’allioli negat per sobre. - Tradicionalment s’hi posava ou dur per allargar el plat, ja què el bacallà era escàs. Aquest plat és i era típic a pagès, sigui amb l’amaniment de l’allioli, o sigui amb una picada verda d’all, oli i julivert. I com abans no hi havia molt de res, s’allargava el plat amb ou dur. Típic sobretot a la Setmana Santa. ------------------------------------------------------------------------------------------- Tema musical: Sweethearts Autor: TrackTribe Biblioteca de YouTube Studio -------------------------------------------------------------------------------------------- #jaumecamprubi #jaumecamprubihom #bacallàambpatates #bacallàambpatatesambsuc #bacallaambpatatesipesols #bacalladequaresma #receptadebacallaambpatates #Bacallàquaresma ---------------------------------------------------------------------------------------------
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada