Mil Fulls de Peus de Porc / Embotit de Peus de PorcIngredients: - 6 peus de porc - una ceba grossa - 6 claus d’olor - tres fulles de llorer - 12 grans de pebre negre - sal (i sal en escates o sal fumada) - pebre vermell fumat Guarnirem amb: groselles, panses, pinyons, flors comestibles, germinats, … Acompanyarem d’una vinagreta amb: - 2 cullerades d’oli d’oliva - 3 culleradetes de vinagre de Mòdena - 2 culleradetes de mel - 1 culleradeta de mostassa de Dijon. Cuinem, 1.- Bullim els peus de porc. Si ja els hem comprat bullits passem al punt 3.- però els tindrem menys estona, només uns 15 o 20 minuts). 2.- El primer que farem és blanquejar-los, és a dir, posar-los en fred en una olla amb aigua, una fulla de llorer i sal, i els farem bullir 10 minuts. Amb això aconseguirem netejar-lo de impureses i sang. Amb una escumadora retirem l’escuma que es forma a sobre. 3.- Rentem i eixuguem l’olla, i li posem un raig d’oli. Hi posem 2 fulles de llorer, una ceba i 6 claus d’olor, una pastanaga, un tros d’àpit i 12 grans de pebre negre. Quan estiguin tocats pel foc hi posem l’aigua freda i els peus de porc. 4.- Si eren precuits els tindrem 20 minuts, si eren crus de 2 a 3 hores, els colem i llencem l’aigua de la cocció, i tot seguit els dessossem tot boi calents. 5.- Un cop els hàgim dessossat, els posarem sobre d’un film transparent i els hi posarem pebre negre i pebre vermell fumat, i o bé els salem ara, o bé al final, i els enrotllarem, ben apretats. Després de dues voltes de film, el punxarem per fer-ne sortir l’aire, i tornarem a fer rodolar agafant-lo pels costats, apretant-lo i fent pressió, i els posarem a la nevera després i fins demà, per a tal de que quedin ben forts. Una altra alternativa és posar-los en una embotidora, apretar-los força, i la posem a la nevera. 6.- Mig hora abans de manipular-los els posem al congelador i quan estiguin ben freds els tallarem en rodanxes ben fines amb un ganivet ben afilat, i, si ho tenim, millor una maquina de tallar embotits casolana. 7.- Els podem servir sobre torrades de pa, pa amb tomàquet, o en plat acompanyats d’una salsa o d’uns bolets saltejats per sobre. O amb una vinagreta com hem fet nosaltres. 6.- També els podem posar un a sobre de l’altre fent un pastís de mil fulles, els gratinem i els servim acompanyats d’una salsa i/o d’un bolets saltejats. I en podem fer capes alternatives de carpaccio de peus de porc i botifarra negra. A Mallorca podeu alternar sobressada i formatge amb el carpaccio. La vostra imaginació us donarà la pauta. * Per al salsa podem fer un sofregit amb tomàquet madur, ceba, porro, llorer, all i vi ranci o negre, on hi afegirem suc dels peus de porc i algun trosset. Podem posar uns bolets sofregits per sobre. Podem posar-hi una vinagreta. Podem posar puntes de sobrasada mallorquina i formatge. Podem posar-hi fruits secs (panses i pinyons) amb una vinagreta d’oli, vinagre de Mòdena, mostassa, pebre negre i mel. Sal fumada. -------------------------------------------------- Tema musical: Russian Dance Autor: Joey Pecoraro Biblioteca de YouTube Studio --------------------------------------------------- #peusdeporc #receptapeusdeporc #combullirpeusporc #embotitpeusdeporc #carpacciopeusdeporc #milfullspeusdeporc #pastíspeusdeporc #receptacarpacciopeusdeporc #jaumecamprubi #jaumecamprubihom #jaumecamprubigourmet ----------------------------------------------------
Mil Fulls de Peus de Porc / Embotit de Peus de PorcIngredients: - 6 peus de porc - una ceba grossa - 6 claus d’olor - tres fulles de llorer - 12 grans de pebre negre - sal (i sal en escates o sal fumada) - pebre vermell fumat Guarnirem amb: groselles, panses, pinyons, flors comestibles, germinats, … Acompanyarem d’una vinagreta amb: - 2 cullerades d’oli d’oliva - 3 culleradetes de vinagre de Mòdena - 2 culleradetes de mel - 1 culleradeta de mostassa de Dijon. Cuinem, 1.- Bullim els peus de porc. Si ja els hem comprat bullits passem al punt 3.- però els tindrem menys estona, només uns 15 o 20 minuts). 2.- El primer que farem és blanquejar-los, és a dir, posar-los en fred en una olla amb aigua, una fulla de llorer i sal, i els farem bullir 10 minuts. Amb això aconseguirem netejar-lo de impureses i sang. Amb una escumadora retirem l’escuma que es forma a sobre. 3.- Rentem i eixuguem l’olla, i li posem un raig d’oli. Hi posem 2 fulles de llorer, una ceba i 6 claus d’olor, una pastanaga, un tros d’àpit i 12 grans de pebre negre. Quan estiguin tocats pel foc hi posem l’aigua freda i els peus de porc. 4.- Si eren precuits els tindrem 20 minuts, si eren crus de 2 a 3 hores, els colem i llencem l’aigua de la cocció, i tot seguit els dessossem tot boi calents. 5.- Un cop els hàgim dessossat, els posarem sobre d’un film transparent i els hi posarem pebre negre i pebre vermell fumat, i o bé els salem ara, o bé al final, i els enrotllarem, ben apretats. Després de dues voltes de film, el punxarem per fer-ne sortir l’aire, i tornarem a fer rodolar agafant-lo pels costats, apretant-lo i fent pressió, i els posarem a la nevera després i fins demà, per a tal de que quedin ben forts. Una altra alternativa és posar-los en una embotidora, apretar-los força, i la posem a la nevera. 6.- Mig hora abans de manipular-los els posem al congelador i quan estiguin ben freds els tallarem en rodanxes ben fines amb un ganivet ben afilat, i, si ho tenim, millor una maquina de tallar embotits casolana. 7.- Els podem servir sobre torrades de pa, pa amb tomàquet, o en plat acompanyats d’una salsa o d’uns bolets saltejats per sobre. O amb una vinagreta com hem fet nosaltres. 6.- També els podem posar un a sobre de l’altre fent un pastís de mil fulles, els gratinem i els servim acompanyats d’una salsa i/o d’un bolets saltejats. I en podem fer capes alternatives de carpaccio de peus de porc i botifarra negra. A Mallorca podeu alternar sobressada i formatge amb el carpaccio. La vostra imaginació us donarà la pauta. * Per al salsa podem fer un sofregit amb tomàquet madur, ceba, porro, llorer, all i vi ranci o negre, on hi afegirem suc dels peus de porc i algun trosset. Podem posar uns bolets sofregits per sobre. Podem posar-hi una vinagreta. Podem posar puntes de sobrasada mallorquina i formatge. Podem posar-hi fruits secs (panses i pinyons) amb una vinagreta d’oli, vinagre de Mòdena, mostassa, pebre negre i mel. Sal fumada. -------------------------------------------------- Tema musical: Russian Dance Autor: Joey Pecoraro Biblioteca de YouTube Studio --------------------------------------------------- #peusdeporc #receptapeusdeporc #combullirpeusporc #embotitpeusdeporc #carpacciopeusdeporc #milfullspeusdeporc #pastíspeusdeporc #receptacarpacciopeusdeporc #jaumecamprubi #jaumecamprubihom #jaumecamprubigourmet ----------------------------------------------------
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada