La serp de Nadal – La Rabassa- Ingredients, 70 gr farina de força o 13 gr de proteïna 35 ml llet 20 gr llevat 400 gr farina de força, o 13 gr de proteïna 100 gr de llet 2 ous 50 gr sucre 50 gr de sucre + una taronja + una llimona (+ un anís estrellat + canyella) 80 gr mantega 5 gr sal Massapà: 250 de farina d’ametlla 175 gr de sucre 100 ml d’aigua Ho farem amb màquina pastadora, però es pot fer a mà. (Si en compreu una no cal que sigui molt cara, i la podeu deixar d’herència als fills). Durada de realització de 2 a 3 hores. Cuinem, 1.- En un pot hi posem la pell ratllada i el suc d’una taronja i una llimona, un anís estrellat i un trosset de branca de canyella, i 50 gr de sucre hi ho fem bullir. (si teniu almívar de fer la fruita confitada poseu-n’hi una cullerada. 2.- Disolem 20 gr de llevat amb 35 ml de llet, i un cop disolt hi barregem 70 gr de farina. Ho deixem reposar fins a que llevi. Uns 10 minuts. 3.- Un cop llevat ho posem a la pastadora i l’hi posem els 400 gr de farina tamisada, més 100 ml de llet, 2 ous, 50 gr de sucre i el líquit del sucre amb els cítrics bullits (apartat 1.-) (retirant l’anís estrellat i la canyella). Ho deixem reposar 10 minuts. 4.- Hi afegim 5 gr de sal. 5.- Hi afegim els 80 gr de mantega freda, mica en mica, mentres ho pastem. 6.- Ho pastem amb les mans, fent plecs sobre la mateixa pasta, i ho deixem reposar 20 minuts a sobre del taulell. 7.- Retirem i pastem, i en fem una tira i li donem forma de serp i l’obrim. La farcim de massapà del que n’hem fet una una botifarra i tanquem. La pintem amb ou, li posem les fruites confitades, els pinyons i el sucre perlat per sobre. Ho deixem reposar de 30 a 60 mints al forn apagat amb un pot amb aigua calenta per a que doni humitat. 8.- Ho enfornem a 180º durant 30 minuts. (Si és més petit amb 20 o 25 n’hi ha prou). Massapà: En aigua bullint hi posem el sucre i el disolem. Un cop disolt i espessit hi afegim l’ametlla molta. Ho cuinem fins que estigui tot integrat. Deixem refredar. - Si hi afegim almívar i vi dolç, hi posem 175 gr de sucre, 80 ml d’aigua, el almívar i el vi dolç. Quan bulli, i sigui transparent, hi afegim l’ametlla. Quant el massapà es separa del pot, s’està espessint, apaguem el foc. ------------------------------------------------------------------------------ Canon and Variation de Twin Musicom tiene una licencia Atribución 4.0 de Creative Commons. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ Artista: http://www.twinmusicom.org/ ------------------------------------------------------------------------------ Tema musical: Canon and Variation Autor: Twin Musicom Biblioteca de YouTube Studio ------------------------------------------------------ #serpdenadal #larabassa #eltortelldenadal #tortelldeserp #jaumecamprubi #jaumecamprubihom #jaumecamprubigourmet #postresdenadal #postresnadalenquescatalanes #postrescatalanesdenadal ------------------------------------------------------
La serp de Nadal – La Rabassa- Ingredients, 70 gr farina de força o 13 gr de proteïna 35 ml llet 20 gr llevat 400 gr farina de força, o 13 gr de proteïna 100 gr de llet 2 ous 50 gr sucre 50 gr de sucre + una taronja + una llimona (+ un anís estrellat + canyella) 80 gr mantega 5 gr sal Massapà: 250 de farina d’ametlla 175 gr de sucre 100 ml d’aigua Ho farem amb màquina pastadora, però es pot fer a mà. (Si en compreu una no cal que sigui molt cara, i la podeu deixar d’herència als fills). Durada de realització de 2 a 3 hores. Cuinem, 1.- En un pot hi posem la pell ratllada i el suc d’una taronja i una llimona, un anís estrellat i un trosset de branca de canyella, i 50 gr de sucre hi ho fem bullir. (si teniu almívar de fer la fruita confitada poseu-n’hi una cullerada. 2.- Disolem 20 gr de llevat amb 35 ml de llet, i un cop disolt hi barregem 70 gr de farina. Ho deixem reposar fins a que llevi. Uns 10 minuts. 3.- Un cop llevat ho posem a la pastadora i l’hi posem els 400 gr de farina tamisada, més 100 ml de llet, 2 ous, 50 gr de sucre i el líquit del sucre amb els cítrics bullits (apartat 1.-) (retirant l’anís estrellat i la canyella). Ho deixem reposar 10 minuts. 4.- Hi afegim 5 gr de sal. 5.- Hi afegim els 80 gr de mantega freda, mica en mica, mentres ho pastem. 6.- Ho pastem amb les mans, fent plecs sobre la mateixa pasta, i ho deixem reposar 20 minuts a sobre del taulell. 7.- Retirem i pastem, i en fem una tira i li donem forma de serp i l’obrim. La farcim de massapà del que n’hem fet una una botifarra i tanquem. La pintem amb ou, li posem les fruites confitades, els pinyons i el sucre perlat per sobre. Ho deixem reposar de 30 a 60 mints al forn apagat amb un pot amb aigua calenta per a que doni humitat. 8.- Ho enfornem a 180º durant 30 minuts. (Si és més petit amb 20 o 25 n’hi ha prou). Massapà: En aigua bullint hi posem el sucre i el disolem. Un cop disolt i espessit hi afegim l’ametlla molta. Ho cuinem fins que estigui tot integrat. Deixem refredar. - Si hi afegim almívar i vi dolç, hi posem 175 gr de sucre, 80 ml d’aigua, el almívar i el vi dolç. Quan bulli, i sigui transparent, hi afegim l’ametlla. Quant el massapà es separa del pot, s’està espessint, apaguem el foc. ------------------------------------------------------------------------------ Canon and Variation de Twin Musicom tiene una licencia Atribución 4.0 de Creative Commons. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ Artista: http://www.twinmusicom.org/ ------------------------------------------------------------------------------ Tema musical: Canon and Variation Autor: Twin Musicom Biblioteca de YouTube Studio ------------------------------------------------------ #serpdenadal #larabassa #eltortelldenadal #tortelldeserp #jaumecamprubi #jaumecamprubihom #jaumecamprubigourmet #postresdenadal #postresnadalenquescatalanes #postrescatalanesdenadal ------------------------------------------------------
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada