Pollastre amb raïm i patates fregides(per a sis persones) 6 quarts darrers de pollastre 1,2 k de Raïm (blanc, negre i rosat, o al gust) 6 patates 4 cebes 3 tomàquets ben madurs 1 cabeça d’all 2 fulles de llorer oli d’oliva sal i pebre negre una branca de farigola un farcellet d’herbes aromàtiques una copa de vi blanc sec o vi ranci una copa de brandi brou de pollastre o aigua 8 ametlles 8 avellanes julivert una presa de xocolata negre Cuinem plegats? 1.- La carcassa del pollastre, les potes i el coll els posem a rostir al forn amb un raig d’oli. Un cop rostit els posem en una olla amb aigua freda amb una pastanaga, una ceba, un tros d’àpit i un tros de porro. I fem un brou. 2.- En una cassola gran enrossim el pollastre, salat i pebrat, amb un raig d’oli d’oliva. L’hem tallat a octaus, però si el pollastre fos de pagès i gran, en podríem fer talls més petits. 3.- Ja hem saboritzat l’oli de pollastre, i si n’hi ha massa en retirem una part. Tot seguit hi afegim les quatre cebes grosses trinxades, les salem, i les hi tindrem fins que es confitin o fins que es caramelitzin. I els hi posem l’all trinxat. 4.- Arribat a aquest punt hi afegim els tres tomàquets també grans i ben madurs i ratllats. Fins que el tomàquet canvii de color. Amb el tomàquet hi posem el pebre negre i una mica de pebre vermell. 5.- Aleshores hi retornem el pollastre que teníem reservat i ho barregem, impregnant-lo del sofregit. 6.- Tot seguit hi afegim mig got de brandi (ho podem flambejar) i mig got de vi blanc, o vi ranci, que ens deixen les seves aromes. 7.- Un cop evaporat l’alcohol hi afegim el caldo. (El brou que hem fet amb els ossos que hem rostit, o un brou de pollastre de malalt, o bé d’aigua. En cada cas tindrem una intensitat de sabor diferent) . 8.- Ho tapem i ho deixem coure de 45 minuts a una hora i mitja. Sempre dependrà del tipus de pollastre que utilitzem. Si es pollastre del Súper, 45 minuts, si és de pagès, s’acostarà als 90 minuts. 9.- Quan faltin uns 20 minuts, retirem el pollastre i colem el caldo. Tornem el caldo a la cassola juntament amb el pollastre, li posem les panses, i una tercera part del raïm sense llavors. 10.- Fregim les patates tallades a daus, tipus patates braves. Si les volem posar a bullir amb el pollastre les podem quan hi falti mitja hora del final de la cocció. El sabor resultant serà diferent. 11.- Quan veiem que la carn del pollastre es comença a separar dels ossos, ja fem la picada. Amb: amb els alls de la cabeça d’alls, 8 ametlles i 8 avellanes, un grapat de julivert i una presa de xocolata negre trossejada. També ho podeu picar amb una picadora o trituradora. 12.- Si hi ha massa greix, passem per sobre un paper absorvent de cuina que n’absorveixi una mica. A vegades massa greix ens embafa. 13.- Aleshores hi afegim la picada i una altra tercera part del raïm, aquesta vegada sense llavors i sense pell, tallat a bocins. 14.- I per acabar afegim les patates fregides, si n’hi ha, cebes fregides i la última tercera part del raïm. 15.- Aquest plat el guarnirem amb unes de vinya. ----------------------- Tema musical: Ceremonial Library Autor: Asher Fulero Biblioteca de YouTube Studio ----------------------- #pollasatreambraïm #pollastreambraïmipatates #pollastreguisatambraïm #pollastreestofatambraïm #jaumecamprubihom #jaumecamprubi #jaumecamprubigourmet -----------------------
Pollastre amb raïm i patates fregides(per a sis persones) 6 quarts darrers de pollastre 1,2 k de Raïm (blanc, negre i rosat, o al gust) 6 patates 4 cebes 3 tomàquets ben madurs 1 cabeça d’all 2 fulles de llorer oli d’oliva sal i pebre negre una branca de farigola un farcellet d’herbes aromàtiques una copa de vi blanc sec o vi ranci una copa de brandi brou de pollastre o aigua 8 ametlles 8 avellanes julivert una presa de xocolata negre Cuinem plegats? 1.- La carcassa del pollastre, les potes i el coll els posem a rostir al forn amb un raig d’oli. Un cop rostit els posem en una olla amb aigua freda amb una pastanaga, una ceba, un tros d’àpit i un tros de porro. I fem un brou. 2.- En una cassola gran enrossim el pollastre, salat i pebrat, amb un raig d’oli d’oliva. L’hem tallat a octaus, però si el pollastre fos de pagès i gran, en podríem fer talls més petits. 3.- Ja hem saboritzat l’oli de pollastre, i si n’hi ha massa en retirem una part. Tot seguit hi afegim les quatre cebes grosses trinxades, les salem, i les hi tindrem fins que es confitin o fins que es caramelitzin. I els hi posem l’all trinxat. 4.- Arribat a aquest punt hi afegim els tres tomàquets també grans i ben madurs i ratllats. Fins que el tomàquet canvii de color. Amb el tomàquet hi posem el pebre negre i una mica de pebre vermell. 5.- Aleshores hi retornem el pollastre que teníem reservat i ho barregem, impregnant-lo del sofregit. 6.- Tot seguit hi afegim mig got de brandi (ho podem flambejar) i mig got de vi blanc, o vi ranci, que ens deixen les seves aromes. 7.- Un cop evaporat l’alcohol hi afegim el caldo. (El brou que hem fet amb els ossos que hem rostit, o un brou de pollastre de malalt, o bé d’aigua. En cada cas tindrem una intensitat de sabor diferent) . 8.- Ho tapem i ho deixem coure de 45 minuts a una hora i mitja. Sempre dependrà del tipus de pollastre que utilitzem. Si es pollastre del Súper, 45 minuts, si és de pagès, s’acostarà als 90 minuts. 9.- Quan faltin uns 20 minuts, retirem el pollastre i colem el caldo. Tornem el caldo a la cassola juntament amb el pollastre, li posem les panses, i una tercera part del raïm sense llavors. 10.- Fregim les patates tallades a daus, tipus patates braves. Si les volem posar a bullir amb el pollastre les podem quan hi falti mitja hora del final de la cocció. El sabor resultant serà diferent. 11.- Quan veiem que la carn del pollastre es comença a separar dels ossos, ja fem la picada. Amb: amb els alls de la cabeça d’alls, 8 ametlles i 8 avellanes, un grapat de julivert i una presa de xocolata negre trossejada. També ho podeu picar amb una picadora o trituradora. 12.- Si hi ha massa greix, passem per sobre un paper absorvent de cuina que n’absorveixi una mica. A vegades massa greix ens embafa. 13.- Aleshores hi afegim la picada i una altra tercera part del raïm, aquesta vegada sense llavors i sense pell, tallat a bocins. 14.- I per acabar afegim les patates fregides, si n’hi ha, cebes fregides i la última tercera part del raïm. 15.- Aquest plat el guarnirem amb unes de vinya. ----------------------- Tema musical: Ceremonial Library Autor: Asher Fulero Biblioteca de YouTube Studio ----------------------- #pollasatreambraïm #pollastreambraïmipatates #pollastreguisatambraïm #pollastreestofatambraïm #jaumecamprubihom #jaumecamprubi #jaumecamprubigourmet -----------------------
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada