SARSUELA per a 6 persones - INGREDIENTS 6 talls de rap. 6 talls de lluç 6 calamars mitjans 12 gambes 6 escamarlans 24 musclos 24 cloïses 3 cebes 3-4 gans d’all 2 o 3 tomàquets (depent de la mida) 1 fulla de llorer Uns brins de safrà Pel fumet: Peix de roca, Galeres Crancs 1 pastanaga 1 porro Apit All Julivert Aigua mineral o filtrada Aigua de mar (opcional) Per la picada 1 all Sal 1 llesqueta de pa Ametlles Avellanes 1 presa de xocolata julivert PREPARACIÓ Preparem el fumet: En una olla posem un raig d’oli i en fred hi afegim el peix de roca, els crancs i les galeres, encenem el foc i quan el peix comenci a agafar-se al fons de la cassola, hi afegim les verdures i l’aigua. En cas de que hi posem aigua de mar, posarem 3 parts d’aigua mineral i 1 d’aigua de mar. No hi posem sal. Deixem que bulli 20-25 minuts. Parem el foc i el deixem reposar una bona estona. Colem i reservem. Sofregit: Piquem 3 o 4 grans d'all i els reservem. Pelem i piquem una o dues cebes i les sofregim en una paella a foc moderat fins que es rossegi o es confiti, i hi afegim 2 o 3 tomàquets i un cop confitats hi afegim l’all picat i el llorer, ho deixem coure uns minuts més, parem el foc i reservem. Musclos i cloïses En un cassó posem una mica de fumet i hi posem les cloïses, tot just quan comencin a obrir-se hi afegim els musclos. El musclo és molt més rapid de coure. Parem el foc i reservem. Aquest suc que han deixat anar també l’utilitzarem per la sarsuela i el posem amb el fumet. Picada: Fem la picada amb l’all, sal, ametlles, avellanes, xocolata, la llesca de pa torrat i el julivert. Quan ho tinguem tot ben picat, afegim una mica de fumet calent per que acabi d’integrar-se i reservem. Sarsuela: Fregim els calamars, sense farina. Eixuguem el peix, el salpebrem i l’enfarinem, retirem la farina sobrant i el fregim amb compte, el lluç és molt delicat i volem que els talls quedin sencers. Retirem el peix i el reservem. En el mateix oli fregim la llesca de pa (la que necessitem per la picada) Colem l’oli (ja que hi haurà farina cremada) i el tornem a posar a la cassola. Si cal, afegim una mica més d’oli i tot just marquem una mica les gambes i els escamarlans, els retirem i reservem. Triturem el sofregit retirant-ne la fulla de llorer i el posem a la cassola juntament amb la fulla de llorer. Afegim el safrà diluit amb fumet. Afegim una mica de fumet, incorporem la picada i ho barregem bé, i tastem el punt de sal. Incorporem el peix amb compte que no es trenqui, també afegim els calamars i les gambes, els escamarlans, els musclos i les cloïsses a sobre. Ho tindrem a foc alt 5 minuts. Sacsegem la cassola, escalfem 5 minuts la cassola i la enfornem 5 minuts més a 200ºC amb el forn preescalfat. Deixar reposar uns minuts. --------------------------------------------------------------- Tema Musical: Portcullis Autor: The Mini Vandals Biblioteca de YouTube Studio --------------------------------------- #Sarsuela #lasarsuela #sarsuelacatalana #sarsuelabarcelona #plastdepeixcatalà #platdepeixdefestacatalà #peixdefestamajor #peixdecapdany #peixdefestagrossa #jaumecamprubi #jaumecamprubihom #jaumecamprubigourmet ---------------------------------------
SARSUELA per a 6 persones - INGREDIENTS 6 talls de rap. 6 talls de lluç 6 calamars mitjans 12 gambes 6 escamarlans 24 musclos 24 cloïses 3 cebes 3-4 gans d’all 2 o 3 tomàquets (depent de la mida) 1 fulla de llorer Uns brins de safrà Pel fumet: Peix de roca, Galeres Crancs 1 pastanaga 1 porro Apit All Julivert Aigua mineral o filtrada Aigua de mar (opcional) Per la picada 1 all Sal 1 llesqueta de pa Ametlles Avellanes 1 presa de xocolata julivert PREPARACIÓ Preparem el fumet: En una olla posem un raig d’oli i en fred hi afegim el peix de roca, els crancs i les galeres, encenem el foc i quan el peix comenci a agafar-se al fons de la cassola, hi afegim les verdures i l’aigua. En cas de que hi posem aigua de mar, posarem 3 parts d’aigua mineral i 1 d’aigua de mar. No hi posem sal. Deixem que bulli 20-25 minuts. Parem el foc i el deixem reposar una bona estona. Colem i reservem. Sofregit: Piquem 3 o 4 grans d'all i els reservem. Pelem i piquem una o dues cebes i les sofregim en una paella a foc moderat fins que es rossegi o es confiti, i hi afegim 2 o 3 tomàquets i un cop confitats hi afegim l’all picat i el llorer, ho deixem coure uns minuts més, parem el foc i reservem. Musclos i cloïses En un cassó posem una mica de fumet i hi posem les cloïses, tot just quan comencin a obrir-se hi afegim els musclos. El musclo és molt més rapid de coure. Parem el foc i reservem. Aquest suc que han deixat anar també l’utilitzarem per la sarsuela i el posem amb el fumet. Picada: Fem la picada amb l’all, sal, ametlles, avellanes, xocolata, la llesca de pa torrat i el julivert. Quan ho tinguem tot ben picat, afegim una mica de fumet calent per que acabi d’integrar-se i reservem. Sarsuela: Fregim els calamars, sense farina. Eixuguem el peix, el salpebrem i l’enfarinem, retirem la farina sobrant i el fregim amb compte, el lluç és molt delicat i volem que els talls quedin sencers. Retirem el peix i el reservem. En el mateix oli fregim la llesca de pa (la que necessitem per la picada) Colem l’oli (ja que hi haurà farina cremada) i el tornem a posar a la cassola. Si cal, afegim una mica més d’oli i tot just marquem una mica les gambes i els escamarlans, els retirem i reservem. Triturem el sofregit retirant-ne la fulla de llorer i el posem a la cassola juntament amb la fulla de llorer. Afegim el safrà diluit amb fumet. Afegim una mica de fumet, incorporem la picada i ho barregem bé, i tastem el punt de sal. Incorporem el peix amb compte que no es trenqui, també afegim els calamars i les gambes, els escamarlans, els musclos i les cloïsses a sobre. Ho tindrem a foc alt 5 minuts. Sacsegem la cassola, escalfem 5 minuts la cassola i la enfornem 5 minuts més a 200ºC amb el forn preescalfat. Deixar reposar uns minuts. --------------------------------------------------------------- Tema Musical: Portcullis Autor: The Mini Vandals Biblioteca de YouTube Studio --------------------------------------- #Sarsuela #lasarsuela #sarsuelacatalana #sarsuelabarcelona #plastdepeixcatalà #platdepeixdefestacatalà #peixdefestamajor #peixdecapdany #peixdefestagrossa #jaumecamprubi #jaumecamprubihom #jaumecamprubigourmet ---------------------------------------
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada